Er det en sammenheng mellom albuterol og vekttap?

Forbindelsen mellom albuterol og vekttap er i beste fall uklar og farlig i verste fall. Albuterol er et stoff som brukes til å behandle astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL). Vekttap er en mulig bivirkning av albuterol, men albuterol har aldri blitt godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for å miste vekt. Faktisk kan albuterol forårsake ubehagelige bivirkninger når det brukes til andre forhold enn astma og KOL. Selv om albuterol er knyttet til vekttap, er det reseptbelagte medisiner og kan ikke legitimeres for noen annen tilstand enn åndedrettsbetingelser i de fleste regioner.

Albuterol er en bronkodilator og sentralnervesystemstimulerende middel som kan bidra til å forklare hvordan det øker metabolismen. Det kan også undertrykke appetitten. Noen av de vanligste bivirkningene av albuterol inkluderer kardiovaskulære og respiratoriske symptomer som økt hjertefrekvens, økt blodtrykk og arytmi. Andre bivirkninger inkluderer rastløshet, søvnløshet og hodepine.

Forbindelsen mellom albuterol og vekttap ble først tydelig da kroppsbyggere og brytere oppdaget at albuterol var lik i kjemisk sammensetning til Clenbuterol, hvilke kroppsbyggere har brukt i årevis for å bygge muskler og øke fett tap. Når det ble spredt ord, ble bruken av albuterol for vekttap mer vanlig i bodybuilding og wrestling communities. Både albuterol og Clenbuterol er beta-2 andrenergiske agonister, som teoretisk kan forårsake fett tap, men albuterol har en kortere halveringstid. Dette betyr at det etterlater kroppen raskere, og forårsaker færre bivirkninger og gjør det mindre sannsynlig at deteksjon gjennom narkotikatester blir gjort.

Selv om ingen offisielle studier har blitt utført, fortsetter troen på koblingen mellom albuterol og vekttap. Bruk av albuterol til vekttap kan være farlig siden folk som bruker det til dette formålet, bruker høyere doser enn foreskrevet for åndedrettsbetingelser, og øker sjansen for farlige bivirkninger. Inntil koblingen mellom albuterol og vekttap er undersøkt og funnet å være trygg, er det best å unngå å bruke albuterol til dette formålet og holde fast ved å miste vekt ved å spise mindre og økende trening.

Albuterol bør ikke tas av noen som har overaktiv skjoldbruskkjertel eller høyt blodtrykk, da det kan forverre disse symptomene. Medisinen kan også være skadelig for personer som lider av diabetes og epilepsi, eller noen som har hatt et anfall. Legemidlet kan også forårsake problemer hvis det tas sammen med MAO-er, trisykliske antidepressiva eller betablokkere. Albuterol kan skade ufødte barn og bør ikke brukes av noen kvinne som muligens kan være gravid eller som ammer, siden det ikke er kjent om stoffet er passert gjennom brystmelk.