Hva er d-bol steroider?

D-bol steroider er en kraftig type anabole steroid oppfunnet av Dr. John Ziegler på 1950-tallet for det amerikanske vektløftingslaget. Det vitenskapelige navnet på stoffet er methandrostenolon, det er også kjent som dianabol. Det er vanligvis tatt oralt i pilleform, selv om noen injiserbare former også er tilgjengelige. Legemidlet brukes vanligvis til å øke muskelmassen, spesielt av kroppsbyggere, på grunn av sine hurtige resultater, bruker brukerne ofte å kaste av en bulking syklus med målet om rask vekt og styrke gevinster.

Like andre anabole steroider etterligner d-bol steroider oppførselen til det naturlig forekommende testosteron og dihydrotestosteron. De øker proteinsyntesen, eller bygningen av proteiner, i muskelcellene. Glykogenolyse, hvor glykogen er påfyllt, økes også i musklene. Dette fører til dramatisk økt muskelmasse og styrke, og det skjer over en svært kort periode.

Høye doser d-bol steroider kan forårsake en rekke kosmetiske bivirkninger hos brukerne. Menn kan oppleve utvidelse av brystkjertlene som fører til hevelse av brystene, dette kalles gynekomasti. Kvinner som bruker stoffet, vil trolig oppleve ekstreme maskuliniserende effekter, for eksempel en dypere stemme, selv ved lave doser. Brukere kan oppleve oppblåsthet på grunn av overskytende vannretensjon, dette kan være svært uønsket for folk som vil fremheve musklene de prøver å bygge. Andre endringer kan omfatte økt kropps- og ansiktshår, fet hud med alvorlige akneutbrudd og forverring av mannlig mønster skallethet.

D-bol steroider kan også ha noen signifikante negative effekter internt også. Legemidlet kan føre til høyt blodtrykk og økt hjertefrekvens. Det er giftig for leveren og kan forårsake alvorlig skade på orgelet, fordi denne type steroid ikke brytes ned når den passerer gjennom den. I tilfeller av langvarig bruk kan skade være betydelig og kan bidra til utvikling av kreft.

Bruk av d-bol steroider er ulovlig i USA og mange andre land. Det er fortsatt tilgjengelig i enkelte land på resept, og kan derfor fortsatt oppnås, typisk gjennom ulovlige kanaler. På grunn av stoffets effektivitet i å bygge muskelmasse og forbedre ytelsen, fortsetter den å brukes av noen kroppsbyggere og andre idrettsutøvere, ofte i kombinasjon med andre typer steroider. Profesjonelle idrettsutøvere mistenkt for å bruke det kan bli testet for stoffet via en urinanalyse.