Hva er fordelene ved å ta kalsiumsitrat med vitamin d?

Både kalsium og D-vitamin gir en rekke fordeler for kroppen, inkludert beskyttelse av bein og vev, som bidrar til å støtte kroppen og dens livlige bevegelser. Kalsiumsitrat, en form for absorberbart kalsium, er ofte den viktigste kalsiumkilden som brukes i kosttilskudd for de som ønsker å unngå eller behandle osteoporose-relaterte plager som stjeler kalsium fra beinene. Oftere enn ikke, vil kosttilskudd inneholde kalsiumsitrat med vitamin D for å hjelpe til med absorpsjon av kalsium inn i blodet og til slutt selve beinene. Siden kalsium ikke kan absorberes ordentlig uten D-vitamin, er det avgjørende at en kropp får nok av dette vitaminet til å hjelpe til med å oppnå den optimale mengden kalsium.

Kalsium, et essensielt mineral, er allment akseptert som en viktig komponent i bekjempelse av osteoporose og fremme beinhelse ved å styrke og gi tetthet til beinene. Uten kalsium, og andre essensielle vitaminer og mineraler som vitamin K og sink, kan bein bli sprø og utsatt for brudd, noe som ofte sett hos eldre som har osteoporose. Saker som varierer fra lav til høy alvorlighetsgrad, blir ofte behandlet med kalsiumsitrattilskudd, en form for kalsium som vist seg å være biotilgjengelig for kroppen. Disse kosttilskuddene inneholder ofte kalsiumsitrat med vitamin D, et annet viktig vitamin som kreves av kroppen, for å hjelpe til med å hjelpe til og fremme kalsiumets absorberbarhet enda lenger.

D-vitamin oppnås ofte fra sollys, da solens stråler konverterer kolesterol i huden til vitamin D, et essensielt vitamin ikke tilføres tilstrekkelig gjennom dietten alene. En vitamin D-mangel kan ofte føre til rickets hos barn og osteoporose hos voksne, alvorlige bein sykdommer som påvirker skjelettsystemet og nedsatt funksjonsevne. Vitamin D hjelpemidler til å hjelpe kroppen å absorbere og assimilere kalsium til de riktige stedene i bein. Kombinasjon av kalsiumsitrat med vitamin D brukes ofte av produsenter fordi de som lider av bein sykdom, vanligvis har en vanskelig tid å absorbere kalsium i utgangspunktet.

Kombinasjon av kalsiumsitrat med D-vitamin er ikke bare ideelt for de fleste pasienter, men det ses også som den riktige måten å administrere kalsium til de som lider av osteoporose eller de som har problemer med å absorbere kalsium effektivt. Fokus på kosttilskudd som inneholder kalsiumsitrat med vitamin D alene, kan imidlertid hindre ens evne til å gi sterke ben til fremtiden, da andre elementer og næringsstoffer kreves for å bekjempe beinuttynding og svekkelse. Mange ernæringseksperter eller leger anbefaler også et godt kosthold eller et multivitamin for å sikre tilstrekkelig inntak av vitamin K og sink. Total helse bør være det ultimate målet for de som søker kalsium og vitamin D-tilskudd, da det er et godt første skritt mot å oppnå optimal benfunksjon.