Hva er vanlige årsaker til midtrekke ryggsmerter?

Mellom høyre ryggsmerter er en vanlig klage som kan ha mange årsaker. Flertallet av smerter i dette området på ryggen er på grunn av anstrengte muskler, en tilstand som oppstår når musklene blir overused og blir strukket eller revet. Andre mulige årsaker kan inkludere galleblæreproblemer, tarmgass og klemte nerver. Mens behandling i stor grad avhenger av smertekilden, inkluderer enkelte mulige behandlingsmuligheter varme- eller isterapi, bruk av medisiner og milde strekkøvelser.

Muskelstammer som resulterer i høyre høyre ryggsmerter, kan generelt behandles med relativt konservative midler hjemme. Det er viktig å først få en nøyaktig diagnose fra en medisinsk faglig for å utelukke mer alvorlige medisinske forhold. Varme- eller isterapi kan være nyttig, med noen pasienter som foretrekker varme og andre foretrekker is. Over-the-counter smertestillende midler kan også brukes, og mange helsepersonell anbefaler mild utstrekningsøvelser når smerten begynner å minske.

Gallbladderproblemer som gallestein eller inflammet galdeblæren kan forårsake rygg i ryggen i noen pasienter. Denne smerten kan også spre seg opp i høyre skulder. Denne tilstanden kan raskt utvikle seg til en nødssituasjon. Derfor, hvis disse symptomene blir ledsaget av kvalme, oppkast eller magesmerter, bør pasienten umiddelbart besøke det lokale beredskapsrommet.

Hvis smerten har en tendens til å komme og gå, kan problemet være tarmgass. Det finnes flere over-the-counter medisiner som kan brukes til å lindre smerten forårsaket av gass. Hvis problemet er vedvarende eller ikke reagerer på behandling, bør en lege konsulteres for å sikre at det ikke er et mer alvorlig tarmproblem tilstede.

Når midtre høyre ryggsmerter er ledsaget av vanskeligheter med å opprettholde riktig holdning, kan en skråplate være årsaken. En skråplate er også referert til som en herniated plate og oppstår når det polstrede området mellom skivene i ryggraden beveger seg i en unormal stilling. Denne tilstanden kan noen ganger behandles med medisiner, fysioterapi og massasjeterapi. Men i mer alvorlige tilfeller kan kirurgi bli nødvendig.

Klemte nerver, en annen potensiell årsak til høyre høyre ryggsmerter, opptrer når det er en unormal mengde press plassert på en av nerver. Dette kan oppstå på grunn av glidede plater eller muskelstammer og kan føre til det som ofte kalles en pins og nåler sensasjon. Fysioterapi og medisiner brukes noen ganger til å behandle klemt nerver. Men kirurgisk inngrep for å behandle grunnårsaken er ofte nødvendig.