Er det trygt å ta penicillin med alkohol?

Mange har bekymringer for å ta penicillin med alkohol. Det er vanligvis best å konsumere denne medisinen med vann hvis det er instruksjonene som tilbys. Hvis pasienten ønsker å drikke en alkoholholdig drikke etterpå, kan hun gjøre det fordi hun ikke sannsynligvis vil oppleve negative virkninger som følge av dette. Troen på at folk bør avstå fra alkohol mens de tar disse stoffene, antas å være resultatet av myter spredt av leger som behandler seksuelt overførbare sykdommer.

Penicillin er et antibiotika som vanligvis brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Når en person får resept for dette legemidlet, beskriver beholderen vanligvis hvordan medisinen bør tas. Det er vanlig å finne at pasienten er anbefalt enten ved disse instruksjonene, legen eller apoteket til å forbruke antibiotika med vann. Det er alltid best å strengt følge ordre fra en medisinsk faglig når du tar noen form for narkotika. Svelging penicillin med en alkoholholdig drikk anbefales derfor ikke.

Hvorvidt en person skal drikke alkohol etterpå, er et annet problem. Instruksjonene som følger med resept, inneholder vanligvis advarsler som adresserer vanlige feil som folk kan gjøre. For eksempel kan en person oppsøke at penicillin reduserer effektiviteten av prevensjonen. Advarsler om penicillin med alkohol er imidlertid vanligvis ikke inkludert.

Det er mange mennesker med mye falske tro på at penicillin har alkohol i kroppen samtidig. Noen tror at de to stoffene vil blande seg sammen og skape en sammensetning som gir en rekke negative effekter. Dette har vist seg å være en medisinsk myte. Noen tror også at alkohol vil redusere antibiotikkens helbredende potensial. Medisinsk bevis synes også å motbevise denne ideen.

Noen individer skylder de store mytene om farene med penicillin med alkohol på leger som behandler STD i det 20. århundre. Det antas at disse medisinske fagpersonene utstedte strenge advarsler for å unngå å blande de to stoffene, men deres grunner var ikke på grunn av bivirkningene. I stedet var motivet for disse advarslene å hindre folk i å bli beruset før de fullførte behandlingen fordi det ville øke ønsket om sex og dermed øke risikoen for å spre STD til andre.

Selv om dette også kan være en medisinsk myte, ser det ut til at de to substansene har lite, hvis noe, påvirker hverandre. Det er imidlertid alltid best å sette sikkerhet først. Den som er foreskrevet penicillin og har bekymringer for å drikke alkohol, bør spørre en lege eller apotek.