Hva er de vanligste årsakene til elveblest på bena?

Noen vanlige årsaker til brekninger på beina er reaksjoner på stoffer eller fargestoffer, insektbitt og svette. Hvis en person har på seg nye bukser eller har prøvd et nytt vaskemiddel og opplevelser elveblest, kan han eller hun være allergisk mot et fargestoff eller annet kjemikalie. Insektbitt kan også forårsake denne reaksjonen, spesielt hvis personen nylig var ute eller synes å ha en infestasjon av noe slag i hans eller hennes hjem. Svette kan også forårsake elveblest når du trener, spiller sport eller gjør ingenting på en varm dag. Noen tilfeller av elveblest er klassifisert som idiopatisk, noe som betyr at det ikke er kjent sak.

Kjemikalier på en persons bukser eller sokker kan forårsake irritasjon i huden på beina, noe som fører til elveblest. Denne situasjonen skjer ofte på grunn av en reaksjon på fargestoffer, vaskemidler og stoffmyknere på klær. Noen få måter å teste på for disse problemene er å bytte klær, fjerne forurensninger fra klærne, og bytte til en rengjøringsmetode som er fri for irriterende stoffer. Klær i seg selv kan også irritere huden av andre grunner; Uegnet klær, spesielt slitt mens du beveger deg rundt eller trener, kan forårsake elveblest på bena.

Insekter, som veps, maur og bier, kan forårsake brekninger hvor som helst de biter eller stikker. Biter blir ikke alltid lagt merke til, slik at folk ofte tildeler symptomene deres til andre årsaker. Insektbitt kan forårsake alvorlige symptomer, som anafylaktisk sjokk, hos noen mennesker, i tillegg til mildere symptomer som elveblest i andre.

Noen mennesker finner ut at svette forårsaker elveblest, som noen ganger fører til troen på at de er allergiske mot sin egen svette. I noen tilfeller gni svetten mot klær, irriterer huden, og til slutt forårsaker elveblest. Andre tilfeller kan imidlertid ha lite å gjøre med svetten selv. En person kan faktisk være følsom overfor såpe eller lotion han eller hun bruker, og svette sprer seg rundt huden. Noen mennesker reagerer på mat eller drikke som irriterer huden når den blir svettet ut.

I noen tilfeller er brekninger idiopatisk, noe som betyr at medisinske fagfolk ikke er sikre på grunnårsaken. Ofte er det underliggende problemet aldri funnet, eller i ekstreme tilfeller av elveblest, viser det seg at pasienten har et overaktivt immunsystem. De fleste tilfeller av elveblest er milde og går bort i løpet av noen timer eller en dag, og det blir ikke vurdert som en prioritet i slike tilfeller.