Hva er høy proteinfrukt?

Selv om vegetarisme har vokst til å være en populær praksis, bekymrer mange mennesker at dietten mangler mye protein. Med nærvær av bønner, soya, grønnsaker og høy proteinfrukt, kan en slik livsstil være sunn. Mange mennesker er ikke klar over at høy proteinfrukt, som avokado, pærer og fersken, kan tjene som sunt protein diettmat.

Sunn frukt gjør et populært protein alternativ fordi de har lite fett, lavt kalorier, og inneholder mange andre næringsstoffer som er nøkkelen til kroppsvekst, utvikling og vedlikehold. Aprikoser, som er frukt høye i protein, er et eksempel. Ikke bare er de rik på protein, men de er også høye i kalsium, sink, folsyre, kalium, jern, fiber, beta karoten og vitamin K.

Avokado er også høy proteinfrukt. Selv om de ofte er mislabeled som grønnsaker, er avokadoer faktisk frukt som er høye i protein, så vel som sink, niacin, fiber, folsyre og andre viktige næringsstoffer. De er også en god kilde til hjerte-sunn fett. I motsetning til de fleste andre frukter er avokadoer imidlertid høye i kalorier.

Høyproteinfrukter inkluderer også fiken. Som avokado har tørket fiken et høyt kaloriinnhold, samt et høyt karbohydratinnhold. I tillegg til å være en god kilde til protein, inneholder fiken også fiber, kalsium, kalium og mange andre næringsstoffer. På grunn av fiken er ernæringsmessige sminke, anbefales det ofte som en sunn matbit for idrettsutøvere.

Fersken er høy proteinfrukt. En gjennomsnittlig fersken inneholder 0,27 gram (2 gram) protein. Frukten er også en god kilde til fiber, vitamin C og vitamin A. Ananas er en annen god kilde til protein.

Andre frukter som inneholder protein inkluderer goji bær eller wolfberries, bringebær, epler, kokosnøtter, bjørnebær, prunes, pærer, vannmelon, honningdew, sitroner, cantaloupe, bananer og kirsebær. Tørket goji bær inneholder den høyeste protein mengden, med 14 gram (4 gram) protein per porsjon. Resten inneholder 0,4 til 11 gram (en til tre gram) protein per porsjon.

Frukt inneholder ikke så mange proteiner som dyre matkilder generelt. Folk som forbruker en diett består av en rekke frukt, vil imidlertid sannsynligvis spise en tilstrekkelig mengde protein. Kombinere frukt med andre proteinkilder, som bønner, belgfrukter, soya og andre matvarer kan også legge opp til samme mengde protein eller mer, sammenlignet med et kjøtt-inkluderende diett.

Mange høyproteingrønnsaker er også tilgjengelige som kjøttsubstitutter. Asparges, mais, artisjokker, brokkoli og mange andre grønnsaker inneholder protein. Mandler, valnøtter og mange andre mutter varianter kan også gi store porsjoner av protein. Noen grønnsaker, som splitte erter og linser, har så mye som en unse (28 gram) protein, som ligner en servering av kjøtt.