Hva er nattesvett?

Nattsvette refererer til overdreven svette under søvnen. Lett svette ville vanligvis ikke bli karakterisert som nattesvette. De er mer likt de varme blinkene man opplever om natten. Det er et vanlig problem som påvirker både menn og kvinner, og kan skyldes en rekke forhold fra medisinsk godartede problemer som et varmt soverom eller sove under for mange tepper helt til mer alvorlige medisinske forhold som overdreven stress eller angst, bivirkninger fra Medisiner, eller til og med nevrologiske problemer.

Mild svette om natten ville ikke bli kalt “nattesvette”. Mengden svette som produseres av denne tilstanden er overdreven. Det kan variere sterkt fra svette lett til ens pyjamas for å suge sengetøy og seng. Noen ganger er mengden overoppheting og svette som man opplever under en episode så stor at den vekker folk opp midt på natten, og får dem til å bevege seg over til en tørr del av sengen eller muligens til og med for å bytte sengetøy. Hvis det er klart at svette er et resultat av et varmt miljø, kan du bruke lettere pyjamas, bruke lettere tepper eller holde åpen luftstrøm i soverommet, for å hindre fremtidige episoder. Hvis søvnforholdene ikke er varme, kan det imidlertid være medisinske årsaker.

En rekke medisinske forhold eller medisinsk relaterte situasjoner kan bidra til forekomst av nattesvette. Kanskje den vanligste eller mest åpenbare er stress og angst. Stressful waking liv kan manifestere seg i drømmer som forårsaker stor angst og resulterer i denne tilstanden. For kvinner i overgangsalderen kan det oppstå svette episoder om natten, akkurat som det oppstår blits i løpet av dagen. De kan også være et biprodukt eller bivirkning av visse medisiner eller kombinasjoner av medisiner. De som lider av idiopatisk hyperhidrose, eller overdreven svette generelt, kan også svette overdrevet i nattetidene. Infeksjoner, hormonelle ubalanser, visse kreftformer, og til og med nevrologiske problemer kan også forårsake denne tilstanden.

I de fleste tilfeller er nattesvette ufarlig – resultatet av et varmt miljø eller en midlertidig stressende periode i ens liv. Medisinsk fagpersonell anbefaler imidlertid at de som lider av disse ubehagene i lengre periode, søker råd fra en medisinsk profesjonell som de kunne være et symptom på et mer alvorlig medisinsk problem.