Hva er noen forskjellige typer bandasjer?

Uansett hvilken type mindre skader du kan opprettholde, finnes det bandasjer som kan hjelpe deg med å behandle dem. Fra enkel gaze som holdes på med medisinsk tape til spesielt størrelse eller formet med egne lim, kan du finne en passende måte å dekke og beskytte en skade på.

En vanlig type klebemiddel er vanligvis laget av en enkel strimmel av plast eller stoff med gasbind i midten. Den har lim på begge sider av det polstede området. Vanligvis er formen rektangulær, ofte med avrundede ender. Det kan også være firkantet og noen kommer i små runde former. Den sistnevnte typen brukes ofte til å dekke et injeksjonssted eller å kle på et lite kutt, for eksempel et barberingskutt.

Hvilken type bandasjer du velger, vil avhenge av ikke bare skader, men også hvor skadene er på kroppen. For eksempel kan skader på vanskelige steder hvor det er vanskelig å få klebbelagde bandasjer å stikke, kreve elastiske, fleksible eller spesielt formede bandasjer. Disse typer er vanligvis laget av elastisk stoff i stedet for plast og noen er til og med vanntette.

Det finnes også spesielle latexfrie bandasjer for personer som lider av allergi mot latex. Du kan også finne antibakterielle eller medisinske alternativer som kommer med medisin som allerede er påført på polstret området. Så langt som andre spesialversjoner går, er det mange forskjellige stiler tilgjengelig i forskjellige farger og søte tegn, inkludert barnas favoritt varemerketegn. Vær oppmerksom på at barn vil sannsynligvis ha en til selv den minste minste når de ser dem.

Elastiske bandasjer, også kjent som kompresjonsbindinger, er laget av strekkbart stoff og brukes til å pakke inn skader som forstuinger. Dette gir støtte til det berørte området.