Hva er ringpincet?

Ring tanger, også noen ganger kalt svamp tang eller Foerster svamp tang, er metall instrumenter som brukes i medisin og vitenskap lab institusjoner for å holde eller gripe objekter. De får “ring” -delen av navnet fra den grunnleggende formen på håndtakene, og “svamp” -delen kommer fra hvor ofte de pleier å gripe og holde svamper under kirurgiske prosedyrer. Kirurger bruker dem rutinemessig under operasjoner, og de er også ganske vanlig i mange vitenskapelige laboratorier. Ved første øyekast ser de ofte ut som saks, siden de har løkkehåndtak som festes til to lange metallarmer. Armene er ikke blader, skjønt, men de er designet for å gripe og gripe ting som ville være enten for små eller for glatte for fingrene.

Disse verktøyene er like i design til tang, klemmer og pincett, og i de fleste tilfeller er de laget av høyverdig karbonstål som kan steriliseres med svært varmt vann, damp eller kjemiske løsninger. De vil vanligvis ikke ødelegge eller ruste, og i de fleste tilfeller steriliseres de helt – noe som betyr at de kan brukes trygt med følsomme ting som kroppsvæsker eller giftige eller farlige løsninger.

Når det gjelder konstruksjon består de vanligvis av to lange, flate metallstykker som er forbundet med et hengsel. Løkkehåndtakene har vanligvis en ende, med ringete eller løkke kjever på den andre. Disse ringete kjeftenderne kan være buede eller rette og kan ha glatte eller serrated overflater, avhengig av hva de er laget for å gjøre. De ringete ender lar en kirurg eller en forsker gripe og holde følsomme materialer med det som kalles et “atraumatisk grep”, som ikke skal forårsake skade.

Ring tanger er ofte funnet i vitenskapelige laboratorier. Forskere som utfører eksperimenter, trenger ofte en måte å holde forskjellige partikler fra hverandre eller skille elementer i en gruppe, men kan ikke alltid komme inn og gjøre det skille direkte. Disse verktøyene gir dem muligheten til å forstå og manipulere prøver uten å skade integriteten. Noen av de vanligste bruksområdene er disseksjoner, levende utvalgsstudier og rettsmedisinske arbeid, selv om det er mange flere muligheter.

Den vanligste bruken er den medisinske operasjonen. Kirurger og kirurgiske sykepleiere bruker ofte varierende størrelser av ringformet tau for å gjøre alt fra å holde vev fra hverandre og isolere problemområder. Deres brukervennlighet og presise søknad gjør dem til en stift i en rekke forskjellige prosedyrer. De kan enkelt manipulere vev og ikke forårsake betydelig skade i prosessen.

Kirurger bruker blant annet dette verktøyet til å holde myke organer som blæren, fjerne faste membraner og klemme vev for å stoppe blødning. Disse typer tau er også ofte brukt til å holde og undersøke livmorhalsen etter fødsel og bistå i reparasjon av eventuelle vevstår som kan ha skjedd under arbeidskraft. Andre bruksområder for ringtangen inkluderer å gripe og fjerne polypper under en polypektomi, holde bomullsboll under vævsbiopsier, og holde gasbind, svamper og andre delikate medisinske forsyninger brukt under kirurgiske prosedyrer.

I tillegg brukes belagte ringpincetter ofte i loop elektrokirurgisk ekskisjonsprosedyrer (LEEP), som kan fjerne problematiske celler og lesjoner for videre testing. Prosedyren bruker en elektrifisert ledning for å fjerne abnormt vev, og de belagte ringene hjelper deretter med å fjerne det vevet fra kroppen.

Ring-stil tang er bare ett av mange relaterte verktøy i tangen familien. Noen er utskiftbare, avhengig av oppgaven ved hånden. Thumb tang eller Adson vev tang ser ut som pinsett. De har serrated tips som gir bedre grep. De er vant til å hente små gjenstander, flytte sårforbindinger og manipulere kroppsvev under utforskende kirurgi.

Klemmerpermer ligner også saks, med ringede håndtak og en smal spiss. Også kalt hemostater, eller låsingstenger, er de vant til å klemme arterier og årer under operasjonen for å stoppe blodstrømmen og holde sutur nåler mens du setter opp et sår. Andre typer tvinge brukes også under fødsel for å bistå med levering. Obstetriske tanger, for eksempel, har to lange kjever som er buede for å passe rundt babyens hode. De pleier å bevege barnets hode forsiktig dersom det skrånes i feil retning under fødselen, og å lede hodet gjennom fødselskanalen.