Hva er symptomer på avføring av levertransplantasjon?

Levertransplantasjon og graftpatienter kan lide komplikasjoner dersom det transplanterte organet blir avvist av kroppen. Selv om leger forsøker å matche givere til mottakere av vev og celletype, kan avstod fortsatt forekomme når immunsystemet identifiserer det transplanterte vevet som fremmed. Noen vanlige symptomer på avføring av levertransplantasjon inkluderer feber, magesmerter eller hevelse, irritabilitet, tretthet, misfarget hud og misfarget urin. Mens mange av disse symptomene er milde og ofte er en del av gjenopprettings- og tilpasningsprosessen, kan langvarige eller mer ekstreme symptomer indikere en avvisning. Pasienter som lider avkastningssymptomer, bør umiddelbart konsultere en lege.

De mindre ekstreme symptomene på avvisning – som feber, utmattelse, humørhet, hodepine og kløe – kan også være forårsaket av andre forhold, men bør ikke avvises, spesielt hvis de vedvarer lenger enn forventet. I tilfelle av feber er en temperatur høyere enn 37,7 ° C et sterkt tegn på vevavvisning, selv om en liten økning i kroppstemperatur kan indikere et problem. Smerter, ømhet og vevsoppheting i bukområdet kan skyldes postkirurgiske anstrengelser eller infeksjoner, men kan også bety at vev avviser. Skulle to eller flere av disse symptomene oppstå i tandem, kan de være så fast en indikator for transplantasjonstap som de alvorligere bivirkningene.

Mer adskilte reaksjoner kan inkludere leirefarget avføring, gulsott og brun urin. Disse tegnene er mindre lett forvekslet med andre plager, og peker mer sikkert mot avføring av levertransplantasjon. Siden leveren behandler toksiner i kroppen, viser misfarget hud, avføring og urin vanligvis feil leverfunksjon eller svikt. Regelmessig leverfunksjonstesting kan også identifisere tidlig stadium eller avansert transplantasjonssvikt.

Noen pasienter har ingen symptomer på avføring av levertransplantasjon til det transplanterte organet feiler. Disse menneskene er ofte på høyeste risiko for alvorlige bivirkninger fordi de mangler de tidlige advarselsskiltene. Levertransplanterte pasienter, selv de som ser ut til å bli frisk, bør overvåkes nøye for tegn på plutselig feil eller avvisning, og bør straks motta akuttmottak hvis transplantasjonen svikter.

Anti-rejection medisiner er vanligvis foreskrevet for å hjelpe pasientens kropp til å tilpasse seg tilstedeværelsen av fremmedlegemer. Mange transplanterte pasienter er pålagt å opprettholde et stoffregime for resten av livet for å hindre senveisavstøting av vev. Selv om medisinen ofte er vellykket, utvikler pasientens kropp i noen tilfeller en toleranse over tid, og kan fortsatt avvise transplantert leveren etter måneder eller år uten hendelser. Regelmessig overvåking og medisinsk behandling er nødvendig for å sikre riktig leverfunksjon, og forhindre senere avføring av levertransplantasjon.