Hva er de beste måtene å bli kvitt vedvarende post-nasal drypp?

Ifølge eksperter er post-nesedråp et relativt vanlig problem, men det går vanligvis ganske raskt. Hvis en person har vedvarende post-nasal drypp, kan det tyde på at noe mer seriøst foregår. Vanligvis er det et tegn på en infeksjon, slik at leger kan gi pasienten antibiotika eller antifungal medisiner, avhengig av nøyaktig hva som er galt med ham. I andre tilfeller kan vedvarende post-nasal drypp skyldes noe i pasientens miljø, eller det kan være en bivirkning av et fysisk problem. Hvis det er miljømessig, må pasienten fjerne seg fra det som forårsaker det, og hvis det er en fysisk defekt, kan han trenge operasjon.

Vanligvis skjer post-nasal drypp fordi en person lider av en sinusinfeksjon, og de fleste bihuleinfeksjoner er ikke langsiktige problemer. Hver gang en gang vil en person utvikle en mer alvorlig bihuleinfeksjon, og det vil bli lengre i måneder eller til og med år. Disse er typene bihuleinfeksjoner som forårsaker vedvarende postnasal drypp, og noen ganger har folk en svært vanskelig tid å håndtere infeksjonene.

Behandlingen av en langvarig sinusinfeksjon kan noen ganger kreve vaske ut bihulene med saltvannsløsning og en nettpotte i en prosedyre kalt nasal vanning. I andre tilfeller kan folk måtte ta gjentatte runder antibiotika eller antifungale medisiner. Noen ganger krever steroider å redusere betennelse slik at bihulene kan fungere normalt og rense seg selv. Det er ikke uvanlig at disse prosedyrene tar måneder å fullstendig håndtere sinusinfeksjonen, og forskjellige metoder kan virke mer effektivt for ulike individer.

Når sinusinfeksjoner ikke forårsaker vedvarende post-nasal drypp, er det vanligvis forårsaket av et livsstilsvalg eller en slags allergi. Hvis en person røyker, kan dette holde nesekanene stadig betent slik at de kontinuerlig produserer slim, og å gi opp sigaretter kan være effektive når dette er årsaken. I andre tilfeller kan personen være allergisk mot noe i sitt miljø.

De fleste allergier som fører til post-nasal drypp kommer fra planter utendørs, og disse vil vanligvis rydde seg selv når sesongene endres. I tilfeller der dette ikke skjer, kan en person ha en kjæledyr allergi eller allergi mot noe i hjemmet. Noen ganger kan det være svært vanskelig å avgjøre nøyaktig hva som forårsaker allergi som dette, og det kan være nødvendig å besøke en lege for en riktig diagnose. Når en allergi er identifisert, kan leger gjøre ting for å hjelpe personen å overvinne dem. Det er også mulig å ta antihistaminer som en måte å håndtere noen allergi symptomer på, og dette kan bidra til å redusere post-nasal drypp.