Hva er ansikts tics?

Ansiktsbehandlinger er plutselige spasmer i musklene som styrer munnen, øynene, nesen eller kinnene. Tics er utbredt med mange større nevrologiske lidelser, som Tourettes syndrom, selv om de også kan forekomme i fravær av en klar nevrologisk utløser. Sporadisk ansiktsbehandling er mye mer vanlig hos barn enn hos voksne, og de fleste holder rett og slett ikke av å ha dem i tenårene eller i tidlig voksen alder. Behandling er vanligvis ikke nødvendig, men alvorlige eller vedvarende problemer kan kreve daglige medisiner.

En person kan oppleve ansiktsbehandlinger av flere årsaker. Legene anser vanligvis tilstanden idiopatisk når et nevrologisk problem ikke er tilstede, noe som betyr at årsaken ikke er kjent. Noen medisinske undersøkelser tyder på at næringsdefekter og genetikk kan spille viktige roller i utviklingen av idiopatisk tics. Det er godt dokumentert at tics sannsynligvis blir hyppigere og merkbare i stressende, angstfremkallende situasjoner.

Det primære funn av ansiktsstudier er at spasmer ikke kan forventes eller kontrolleres av pasienten. En person kan oppleve hyppige magesekken eller øyet som blinker på en eller begge sider av ansiktet. Noen tics ser ut til å påvirke mange muskler i ansiktet samtidig, noe som får en person til å grimas og skli.

Tics forårsaker vanligvis ikke fysisk smerte, men konstant tråkking kan føre til psykisk skade hos barn eller voksne. En person kan bli selvbevisst om sin tilstand, noe som kan påvirke sosial interaksjon og selvtillit betydelig. Faktisk kan angst som produseres ved å bekymre seg for ansiktsbehandling, føre til økt frekvens av spasmer, vedvarende både fysiske symptomer og psykisk angst.

Et barn som opplever ansiktsbehandling, bør undersøkes av en nevrologisk pediatrisk spesialist for å sjekke for underliggende problemer. Legen kan administrere magnetiske resonans imaging tester for å lete etter lesjoner eller andre fysiske abnormiteter på hjernen. Et elektroensfalogram kan utføres for å skjerme for anfallssykdommer. Behandling eller symptomhåndteringsstrategier kan vurderes etter at legen foretar en nøyaktig diagnose.

Idiopatisk ansiktsbehandling krever vanligvis ikke medisinsk behandling. En lege kan være i stand til å gi tips om stresshåndtering og oppfordre foreldre til å forklare for barnet at tilstanden ikke er farlig og nesten sikkert midlertidig. Reseptbelagte muskelavslappende legemidler kan foreskrives for å hjelpe barn som opplever hyppige, invalidiserende tics. Pasienter som viser tegn på nevrologiske problemer, må kanskje plasseres på anti-psykotiske eller anti-beslaglagte medisiner.