Hva er de beste behandlinger for bein smerte og hevelse?

De beste behandlinger for bein smerte og hevelse er avhengig av årsaken. Vanlige behandlinger inkluderer imidlertid smertestillende midler som acetaminophen og ibuprofen eller andre antiinflammatoriske medisiner. Smerte og hevelse kan skyldes skade, stående for lengre perioder og dårlig sirkulasjon. Sjelden, dette problemet, spesielt hvis det ligger i baksiden av kalven, kan tilskrives blodpropp.

Før en hensiktsmessig omsorgsplan kan settes på plass, må en medisinsk profesjonell bestemme hva som forårsaker smerter i bena og hevelse. Medisinske tester, som røntgenstråler og MR, kan være nyttige for å bestemme årsaken. I tillegg anbefales studier for å evaluere blodstrømmen ofte når venøs årsaker er mistenkte. Symptomer som kan skyldes blodpropp må diagnostiseres og behandles raskt fordi blodproppene kan gå av og reise til hjertet eller lungene hvis de ikke behandles.

Et enkelt middel for smerte og hevelse i beinet er å løfte lemmer høyere enn hjertet. Ben høyde øker sirkulasjonen, som kan lette smerte og betennelse. I tillegg hviler benet slik at ytterligere trykk ikke utøves på det, og det er også nyttig. Bruk av kaldpresser eller en varmepute kan også hjelpe til med ubehag og noen ganger kan selv gjenopprette mobilitet og bevegelsesområde.

Av og til vil smerte og hevelse reagere på behandling av fysioterapi. Den fysioterapeut vil vurdere smertefølelser, bevegelser og begrensninger for å bestemme hvilket terapeutisk program som best vil lindre symptomene. Øvelser og styrke manøvrer er generelt nyttig for å gjenopprette komfort og minimere betennelse. Fysioterapi regimer fortsetter vanligvis i noen måneder fordi helbredelse kan være svært gradvis, spesielt i tilfeller der skader er årsaken til smerte og hevelse.

En enkel behandling ved hjemmet tar et varmt bad, siden varmt vann er beroligende mot muskler og kan fremme sirkulasjon. I tillegg kan mild massasje også slappe av stive muskler, men disse bør aldri gjøres hvis en blodpropp mistenkes. Massere kalven når blodpropp er tilstede, setter pasienten i fare for en emboli, som er når en del av blodproppen beveger seg gjennom sirkulasjonssystemet og legger seg i lungene eller hjertet. Hvis ikke umiddelbart diagnostisert og behandlet, kan en emboli føre til respiratorisk nød eller til og med død.