Hva er vanlige årsaker til svimmelhet og tretthet?

Svimmelhet og tretthet – ofte referert til som DFS – kan skyldes et bredt spekter av helse-, miljø- og livsstilsrelaterte faktorer. Selv om det er helt normalt å føle svimmelhet eller tretthet når man skifter posisjoner raskt eller når det er overaktivt, er vedvarende symptomer på å være lett eller svært sliten, ofte symptomer på et mer alvorlig problem. Noen mulige problemer som kan føre til at disse problemene inkluderer dehydrering, overbelastning og ikke sover nok, eksponering for skadelige kjemikalier eller dårlig luftkvalitet og helseproblemer, som anemi, diabetes og kronisk tretthetssyndrom.

En av de vanligste årsakene til symptomer som svimmelhet, svimmelhet, muskel svakhet eller tretthet er dehydrering. Dette skjer når kroppen bruker mer væske enn det tas inn eller inntar diuretika som bryter ned vannet. Kroppen reagerer ved å senke blodtrykket og redusere nyrefunksjonene. Det er svært viktig for folk å drikke rikelig med vann daglig, spesielt hvis de er ute i solen eller veldig aktiv, for å redusere sjansene for å bli dehydrert og oppleve disse bivirkningene eller til og med langsiktige helseproblemer.

De mest åpenbare årsakene til svimmelhet og tretthet er fra overbelastning fra å jobbe for mange timer eller utføre ekstreme treningsrutiner etterfulgt av svært liten hvile eller ingen måltider i mellom. Kroppen trenger tid til å fylle opp, så riktig søvn, ernæring og hydrering er svært viktig for å redusere sjansene for å bli syk. Folk kan ofte bekjempe følelser av svakhet eller svakhet ved å ta vare på seg selv, spise vitaminer og næringsrike matvarer, drikke mye vann og få minst åtte timers søvn per natt.

Miljøfaktorer, for eksempel å puste forurenset luft mettet med forurensende stoffer, bo i et hjem med problemer med oppvarming og klimaanlegg, og å puste kjemiske røyk kan også føre til at en person blir svimmel eller føler seg ekstremt sliten. I noen tilfeller kan personen bli lett hodet eller gå ut. Selv om alle luftforurensninger ikke kan unngås, skal du ta forholdsregler når det er skadelige kjemikalier, reparere oppvarming og luftutstyr, og bruk av klimaanlegg og filter er viktig for god helse.

Helseproblemer som påvirker blod, nervesystem, muskulatur og lymfatiske systemer kan forårsake vedvarende følelser av å være svimmel, svak eller trøtt. Noen av disse mer vanlige plager inkluderer diabetes, svingende blodtrykk, anemi, lupus, skjoldbruskkjertel og andre hormon ubalanser, kronisk tretthet, fibromyalgi og slag. Personer som lider av pågående svimmelhet og tretthet som ikke har åpenbar årsak, bør konsultere en kvalifisert lege for å avgjøre om et helseproblem er tilstede og å få medisinsk hjelp.