Hva er de beste blid diett mat?

Den beste kjedelig diettmat er lett fordøyelige ting som ikke irriterer magesekken. I de fleste tilfeller vil dette være lavfibre karbohydrater, meieriprodukter med mindre fett og myke matvarer som ikke krever mye innsats for å fordøye. Mennesker på et tørt kosthold blir vanligvis fortalt å unngå de fleste kjøttpålegg – spesielt de som er veldig fete – og det er vanligvis en anbefaling for å unngå alt som er for surt, for eksempel sitrusfrukter eller sitrusjuice. Folk holder seg også ofte borte fra brus fordi de pleier å være ganske sure, og noen mennesker kan unngå kaffe fordi det kan irritere magen.

Menneskekroppen har generelt en lettere tid å fordøye noen ting enn det andre gjør, og leger vurderer dette når du anbefaler de beste, tørre diettmatene. Kjøtt er for eksempel litt vanskeligere å fordøye enn de fleste andre matvarer, og det er også fett. Fiber er et annet eksempel, og kroppens manglende evne til å fordøye fiber er en av hovedårsakene til at det ofte anbefales som et godt diettmat. Når det gjelder tørt diettmat, er ting som er vanskelig å fordøye, vanligvis ikke en god ide. For eksempel kan det være veldig sunt å spise rå brokkoli under normale omstendigheter, men det kan også legge en ekstra belastning på en persons mage som kan få ham eller henne til å føle seg sykere hvis han eller hun allerede har magesvamp eller et betent sår.

Når folk snakker om karbohydrater uten mye fiber, refererer de vanligvis til ting som hvitt brød og bananer. Disse matene er veldig enkle for at noen mages å håndtere. De fordøyer vanligvis raskt og krever i utgangspunktet mindre magesyre enn de fleste andre matvarer som bryter ned. Av denne grunn har de ikke en tendens til å irritere personens mage like mye som mange andre matvarer vil. Matvarer som allerede er delt ned i en mer flytende form, for eksempel applesauce eller baby mat, er vanligvis lettere for en person å fordøye.

Når det gjelder drikker for folk som trenger å spise tørt diettmat, vil mange forbli borte fra brus fordi de kan brenne magen. Dette gjelder også for kaffe. Av disse grunner velger mange mennesker å drikke te i stedet, og ofte vil de blande teen mye mer, enn vanlig, for å gjøre det mer som drikkevann. Andre velger å drikke vanlig vann.