Hva er de beste hjem rettsmidler for solbrenthet?

Solbrenthet er en smertefull rødme eller hevelse i huden forårsaket av overeksponering til ultrafiolette (UV) stråler fra solen. Det finnes et bredt utvalg av kommersielle produkter som er tilgjengelige for å behandle denne tilstanden, selv om folk med allergi eller aversjoner mot kjemiske forbindelser kan foretrekke å behandle tilstanden med hjemmemedisiner for solbrenthet. Heldigvis eksisterer mange gode hjemmemedisiner, siden mennesker alltid har vært utsatt for solbrenthet, for å berolige smerten og fremme en rask gjenoppretting. Kjølebehandlinger, som for eksempel kule bad eller aloe vera gel, kan hjelpe, og holde seg hydrert er viktig, slik at kroppen kan helbrede seg selv.

Et langt kult bad kan i stor grad redusere smerte og kløe forbundet med solbrenthet, men å legge til noen få valg ingredienser i badekaret kan også forbedre behandlingen. Melk eller natron tilsatt til et kjølig vannkar kan midlertidig roe betent hud og redusere kløe forårsaket av brenningen. Vær forsiktig med å unngå produkter som tørker huden i løpet av denne tiden, for eksempel såpe, dusjgel eller boblebad. Folk som er fans av hjemme rettsmidler for solbrenthet anbefaler også å unngå bad eller kroppsprodukter som viser alkohol som ingrediens, da dette kan stikke og øke tørrheten.

Det er også mange rettsmidler for solbrenthet som kan forsiktig gnides på brenningen for å redusere smerte, hevelse og brenning. Aloe vera gel kan være ekstremt nyttig i beroligende forbrenninger, som kan ekstraheres av vitamin E. Disse er begge ofte tilgjengelig i helsekostforsyningsbutikker, men aloe vera kan lett bli funnet ved å holde en aloe-plante og høsting av de spiny bladene.

Hvis en persons øyelokk har blitt brent eller oppsvulmet, kan han eller hun plassere stykker agurk over dem i 15 minutter. En kald, våt tepose kan også bidra til å redusere øyesvelling, men bare en urtete som ikke inneholder peppermynte bør brukes, da mynte kan stikke øynene. For ansiktsforbrenninger kan en maske med yoghurt og agurkbiter blandes sammen og påføres hele ansiktet.

Andre rettsmidler for solbrenthet kan fungere bedre hvis personen forblir godt hydrert etter brenning. Hudet blir tørt og uttørket når det brennes, da naturlig fuktighet og oljer løses av de intense UV-strålene. Huden kan gjenopprette raskere hvis personen drikker mye kjølig vann, noe som også kan bidra til å redusere hevelse.

Etter at brennstoffet i stor grad har gått ned, kan den døde huden skli i flere dager. Noen hjemmemedisiner bidrar også til å behandle peeling og redusere mengden tid det tar å kaste bort døde celler. Bør huden forsiktig med salt eller grov havregryn kan hjelpe flake av døde celler, men enda viktigere er fuktighetsgivende det nye lag av huden under brenningen. En blanding som kombinerer honning og olivenolje, kan generøst påføres kroppen fem minutter før dusjen for å gi huden en dyp fuktighetsgivende behandling.