Hva er de vanlige årsakene til at ondt i halsen og slem i halsen?

Sår hals og slim i halsen går vanligvis hånd i hånd. Dette er for det meste fordi det store flertallet av halsproblemer kommer fra irritasjon på grunn av overflødig slim. Det er også et av de symptomene som kan skyldes et bredt spekter av forskjellige problemer, fordi slim er forbundet med så mange forskjellige aspekter av kroppens immunsystemreaksjon. For eksempel, hvis en person får noen form for øvre luftveisinfeksjon, er det sannsynlig at det kommer en sår hals og slim i halsen. Det er også noen spesifikke faktorer, for eksempel visse virus, som kan være vanlige årsaker.

Flere virus er direkte relatert til ondt i halsen, og vanligvis når disse er involvert, kan medisinske fagfolk ikke egentlig identifisere den eksakte årsaken. Det er vanligvis ikke mye som kan gjøres for å kurere folk når disse symptomene har virale årsaker. Hvis en helsepersonell mistenker et virus, vil han eller hun vanligvis gi forsiktighetsprøver for å sikre at det ikke er mononukleose eller noe annet alvorlig.

Hvis en person har ondt i halsen og slim i halsen, er en annen mulig årsak en bakteriell infeksjon kalt strep hals. Det kan føre til slimdrenering, men i tilfelle av strepbakterier, blir smerten i halsen ofte forårsaket av bakteriene. Strep har en tendens til å angripe lining av en persons hals, noe som fører til alvorlig betennelse. Folk har også feber og andre alvorlige symptomer når de utvikler denne tilstanden.

Noen ganger antar lege at enhver halsinfeksjon de ser, kan skyldes strep. De vil ofte være vant til å foreskrive antibiotika til alle som har ondt i halsen. Antibiotika helbreder normalt strepinfeksjon hvis det er problemet, mens kroppens immunsystem vanligvis behandler alt annet, for eksempel et virus, som kan forårsake smerten. Det er også tester som hjelper med å diagnostisere strep, men pasienter vil ikke alltid vente på resultater før de får resept.

Noen ganger kan en sår hals og slim i halsen skyldes en blanding av problemer. For eksempel kan en person med allergi ha overflødig slimdrenering i halsen, og området der dreneringen skjer, kan utvikle en bakteriell infeksjon på samme tid. I dette tilfellet arbeider både bakteriene og slimdreneringen sammen for å skape problemer og forårsake smerte. Generelt anses allergi som en relativt vanlig årsak til halsproblemer. Folk kan være allergiske mot mange ting, fra kjæledyr dander til pollen, så det er ikke lett å finne den eksakte årsaken i disse tilfellene.