Hva er de vanlige årsakene til flaky neseskinn?

Vanlige årsaker til flaky neseskinn inkluderer tørr hud, solbrenthet og vasking av ansiktsområdet med varmt vann. Flaky hud, selv om det vanligvis ikke er alvorlig, kan være en plage, så vel som pinlig. En av de mest effektive behandlingene er fuktighetsgivende huden på en daglig basis. Moisturizers formulert spesielt for sensitiv hud vil typisk erstatte fuktighet uten ytterligere å irritere huden.

Kvinner med flaky hud på ansiktene deres bør bruke en foundation makeup som inneholder en fuktighetskrem for å holde huden hydrert. Vedlikehold av fuktighet vil også bidra til å motvirke fremtidige hudproblemer. Å vaske ansiktet to ganger om dagen med en mild ansiktsvask hjelper sløv av flakket hud og friske ansiktet. Hvis flakhet er ledsaget av rødhet og betennelse, kan en over-the-counter hydrokortison salve bidra til å redusere symptomene.

Varmt komprimerer kan brukes til å tørke bort flakket neseskinn og berolige irritert vev. Komprimerer kan også bidra til å gjenopprette fuktighet i huden og motvirke flakhet. I tillegg kan å få for mye sol til å forårsake solbrenthet, noe som bidrar til peeling. Ikke bare kan dette føre til at huden flager av, det kan også bidra til permanent hudskade, for tidlig aldring av huden og rynker.

Allergier kan også forårsake flaky hud under neseborområdet. Dette er vanligvis forårsaket av allergi-indusert kløe og stadig tørker nesen med et vev. For å fremme helbredelse, må allergien behandles slik at huden kan helbrede. Vanligvis kan en rennende nese lindres ved å ta en antihistaminmedisin, som tørker opp neseseksjonene. Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om et antihistamin vil tørke opp nesesekretjoner og redusere en rennende nese, kan det også føre til at huden tørker ut og resulterer i kløe.

Når det er tørt, kløende eller flakkende hud ikke lindres av hjemmemedisiner, kan en fysisk undersøkelse være berettiget. Visse medisinske tilstander, inkludert de som skyldes autoimmune responser, kan bidra til tørr, flakket hud. En medisinsk profesjonell kan anbefale blodprøver for å utelukke disse forholdene, men noen ganger blir det aldri bestemt. Før den medisinske profesjonelle kan anbefale en effektiv behandlingsplan, må han avgjøre den underliggende årsaken.

Noen ganger vil en helsepersonell foreskrive en oral steroid for å bekjempe effektene av den inflammatoriske prosessen. Selv om de er effektive i behandlingen av betennelser, kan disse legemidlene forårsake betydelige bivirkninger, inkludert vektøkning, undertrykkelse av immunfunksjon og gastrointestinal opprør. I tillegg bør steroider ikke stoppes abrupt og skal avtappes gradvis over en periode av dager.