Hva er de vanligste årsakene til lav hjertefrekvens?

Bradykardi er en tilstand som vanligvis kalles lav hjertefrekvens. En normal hjertefrekvens for en hvilende voksen er vanligvis 60 til 100 slag per minutt. En hvilken som helst hjertefrekvens under denne vurderes for lav. Noen ganger er denne tilstanden forårsaket av visse helseproblemer, spesielt hjerteproblemer eller medisiner. Andre ganger kan det ikke være et problem i det hele tatt, bare et tegn på god helse.

Når en person har lav hjertefrekvens, er en av de vanligste årsakene et underliggende hjerteproblem. Et hjerteinfarkt eller annet traumer i hjertet, for eksempel, kan forårsake problemer med hjertets naturlige pacemaker. Dette kan noen ganger føre til at en persons hjerte slår for fort eller for sakte.

Mange ganger må pasienter med denne typen problem ha en kunstig pacemaker. Disse små elektroniske enhetene er implantert kirurgisk inn i brystet. Denne enheten er så hekta til hjertet, og elektriske impulser fører til at hjertet slår i en vanlig rytme.

Pasienter med visse skjoldbruskkjertelproblemer kan også lide av lav hjertefrekvens. Hypothyreoidisme forekommer for eksempel når skjoldbruskkjertelen produserer en utilstrekkelig mengde thyroksin. Dette er hormonet som er ansvarlig for å regulere en persons metabolske hastighet. Lavt nivå av dette hormonet kan forårsake lav hjertefrekvens.

Kjemiske ubalanser, som for eksempel en elektrolyttbalanse, i en persons kropp kan også få hjertet til å slå for sakte. Hyperkalemi oppstår når en persons blod har for mye kalium. Dette kan få musklene i hjertet til å slutte å fungere ordentlig, noe som kan føre til bradykardi, og i noen tilfeller hjertesvikt. En massiv dose kalium injiseres i fanger dømt til å dø ved dødelig injeksjon.

Bradykardi kan også være en bivirkning av noen medisiner. Ironisk nok er de fleste medisinene som kan produsere denne bivirkningen de samme medisinene som brukes til å behandle andre hjerteproblemer. Betablokkere, for eksempel, brukes til å behandle høyt blodtrykk, men de kan også forårsake en farlig lav hjertefrekvens hos enkelte individer.

I enkelte individer er en lav hjertefrekvens faktisk et tegn på god helse og kondisjon. Folk som trener regelmessig, inkludert trente idrettsutøvere, har vanligvis lavere hjertefrekvens enn flere stillesittende personer. Dette skjer fordi aktive individer har vanligvis mye sunnere hjerter.

En person med bradykardi bør vanligvis bare være bekymret hvis han opplever negative symptomer. Noen tegn på medisinsk problem som gjelder denne tilstanden er svimmelhet og svimmelhet, sammen med svakhet, tretthet og brystsmerter.