Hva er kne osteophytes?

Knekosteofytter er små sporer som dannes i og rundt kneleddet som følge av kronisk betennelse. Osteofytter generelt er ofte forbundet med leddgikt og er et tegn på et underliggende problem, snarere enn å være et frittstående medisinsk problem. Behandlinger er tilgjengelige for knestokkene, for å ta opp både de benete vekstene og betennelsen som forårsaker at osteofyttene utvikler seg i utgangspunktet. Pleie kan overvåkes av en felles spesialist eller en ortopedisk kirurg.

Bony fremspring i kneet kan begrense bevegelsesområdet i tillegg til å forårsake smerte. De kan også føre til betennelse, holde ledd i kronisk tilstand av smerte og irritasjon. Når folk rapporterer til legen med knesmerter, kan røntgenstråler brukes til å studere kneet. Hvis osteofytter er til stede, kan alvorlighetsgraden evalueres og diskuteres, og en behandlingsplan utvikles.

For pasienter med relativt mild betennelse og små osteofytter kan anti-inflammatoriske stoffer, smertebehandling og fysioterapi brukes til å løse problemet. Fugen kan langsomt styrkes og pasienten kan forsynes med støtte. Mens en retur av perfekt fellesfunksjon ikke er mulig, vil pasientens smerte og ømhet være begrenset, og det kan være mulig å gjenoppta mange aktiviteter.

Hvis osteofytter er alvorlige og forårsaker alvorlige problemer, kan det hende at kirurgi må vurderes. I knekirurgi vil knæleddemytene fjernes, og kirurgen kan ta andre skritt for å behandle betennelsen i leddet. Knee erstatning kirurgi kan vurderes for alvorlige tilfeller der det er klart at leddet vil forbli en kilde til kronisk smerte og frustrasjon for pasienten.

Som folk blir eldre, er de mer sannsynlig å utvikle betennelse i ledd som knær. Idrettsutøvere og personer med kneskade har høyere risiko, fordi knærne har blitt jobbet hardere. I disse individer kan knæleddene være en vanlig del av aldringsprosessen. Stretching leddene og bruk av fysioterapi øvelser for å betingelse dem før tegn på betennelse og smerte satt i kan være gunstig. Det er også tilrådelig å søke medisinsk hjelp når det oppstår felles smertestart, da tidligere artritt blir diagnostisert, vil flere behandlingsalternativer være tilgjengelige.

En lege kan bruke pasientens kneløstokytter til å bedømme utviklingen av progressiv leddsykdom. Gjenta røntgenstråler kan vise hvordan en ledd endres over tid og angi om pasienten svarer på behandlingen.