Hva er årsakene til kløende føtter om natten?

Det er en rekke forskjellige mulige årsaker til kløende føtter om natten, hvorav noen er mer angående enn andre. Kløende føtter kan skyldes noe så enkelt som en allergi eller tørr hud, eller en soppinfeksjon på bunnen av føttene. Diabetes og gikt er to andre vanlige årsaker til kløende føtter om natten. Andre forhold som er mer alvorlige, kan imidlertid også forårsake dette problemet, for eksempel visse blodforstyrrelser, eller en blokkering i en galdekanal, som forhindrer galle i å strømme fra leveren. Dette kalles kolestase, og kløe på hender og føtter er et vanlig symptom.

Eventuelle faktiske hudforhold vil sannsynligvis være enkle å identifisere ved å se på føttene, rødhet, blærer eller peeling hud, alle kan være tegn på ulike hudforhold som en hudlege vil kunne diagnostisere og behandle. I tillegg er det usannsynlig at kløen bare vil oppstå om natten. Hvis du bruker feil sko på dagen, kan du komprimere nerver i føttene, og da når skoene tas av om natten, kan dette faktisk forårsake en brennende eller kløende følelse, så vær sikker på at skoene passer riktig.

Betingelser som påvirker blodstrømmen til føttene som diabetes og gikt kan også forårsake kløende føtter om natten, spesielt når endringer i blodsukker oppstår. Mer omhyggelig å administrere dietten og medisinen, eller besøke en lege for tilpasninger til medisinering, kan hjelpe med dette. Kløende føtter om natten kan selvsagt også være forårsaket av noe så enkelt som en vitaminmangel. Å spise en balansert diett kan sikkert hjelpe med dette, og hvis det ikke gjør det, kan det være lurt å gå til legen og få en blodoppgave for å avgjøre om noen spesielle mangler er tilstede, eller om en blodforstyrrelse kan være Forårsaker det.

En av de vanligste årsakene til kløende føtter om natten er en tilstand som kalles kolestase, hvor en gallekanal blir blokkert, og galle kan ikke strømme riktig fra leveren. Resultatet er at galle ender i blodet, noe som kan forårsake flere alvorlige problemer, men fører ofte til kløende hender og føtter. Dette kan også forekomme under graviditet, og det er svært viktig for gravide kvinner å ta dette i betraktning og la legen vite om det skjer.