Er menstruell koagulering farlig?

De fleste menstruasjonstanker er ikke farlig eller alvorlig. Det er viktig å merke seg eventuelle endringer i en menstruasjon, som for eksempel kraftig blødning og ryggsmerter, så vel som koagulering. Disse kan være tegn på en tilstand som krever medisinsk behandling.

Menstruell koagulasjon som oppstår under graviditet kan være farlig, da det kan indikere at barnet vokser utenfor, enn i livmoren. Stivhet og tung blodstrømmer kan også signalere abort eller andre graviditetsproblemer. Hvis en gravid kvinne opplever kraftig blødning og / eller koagulering, bør hun øyeblikkelig søke medisinsk hjelp. Selv om en kvinne som opplever disse symptomene ikke tror hun er gravid, blir hun vanligvis testet for graviditet når en lege ser etter årsaken til koaguleringen.

En annen vanlig årsak til tung menstruell blødning og koagulering er livmorfibroider. Uterine fibroids er glatte muskler, ikke-kreftformede svulster som vokser i ulike deler av livmoren. Symptomer på livmorfibroider inkluderer ryggsmerter sammen med kraftig blødning og menstruasjonssammenblanding. Leger kan gjennomføre tester for å sjekke at det finnes fibroider.

Menstruell koagulering kan være en vanlig del av menstruasjonen. Klumper i menstruasjonsflyten kan ganske enkelt bety at blodet går gjennom kroppen i et raskt tempo. Noen medisiner kan forårsake endringer i menstruasjonsflyten som inkluderer koagulering. Denne årsaken kan være vanskelig å bevise, men det kan være lettere om en kvinne nylig har begynt å oppleve menstruasjonssammenhenger kort tid etter å starte en ny medisinering.

Vesentlige endringer i vekt – uansett tap eller gevinst – kan også forårsake menstruell koagulering. Klumpning under menstruasjon kan også være en vanlig del av peri- menopausen, eller tiden før den faktiske overgangsalderen oppstår. Overgangsalderen er enden av menstruasjonsperioder for en kvinne, men i mange tilfeller kan endringer i blodstrømmen skje år før det oppstår. Hormonale forandringer fører også til koagulering. Hvis koagulering som en del av en menstruasjonstid er noe nytt for en kvinne, eller hvis blodproppene er større enn kvadratstørrelsen, bør hun få medisinsk råd så snart som mulig.

En kvinne som opplever endringer i menstruasjonsperioden som varer mer enn en måned, bør rapportere endringen til legen. I de fleste tilfeller er menstruasjonstanking ikke farlig, men når leger vet at det skjer, kan de gjennomføre tester for å finne årsaken. Eventuelle andre helseproblemer forårsaket av koagulering eller tunge perioder bør behandles. For eksempel, hvis en kvinne mister mye blod gjennom hennes menstruasjon, kan en lege foreskrive jerntilskudd.