Hva er årsakene til hjernen tåke?

Hjernen tåke kan være forårsaket av mange forskjellige ting, inkludert hormon ubalanser, vitamin mangler og depresjon. Mange mennesker er også mer sannsynlig å oppleve hjernedamp hvis de har mye stress eller ikke har fått nok søvn om natten. Dette antas ofte å være et problem som bare eldre mennesker har, men det kan skje med noen. Årsaken er vanligvis relatert til et problem som er lett å fikse, for eksempel å få mer søvn eller ta de riktige vitaminene, men det kan også være en indikator på at noe annet er galt.

Mange kvinner opplever hjerne tåke rundt tiden deres perioder hver måned. Dette er mest sannsynlig fordi hormonnivåene er ute av strid. I løpet av denne tiden har østrogenivåer en tendens til å være minst, og for lite østrogen kan påvirke hjernen, noe som påvirker kvinnens evne til å huske ting eller tenke klart. Mange kvinner kan legge merke til at deres mentale årvåkenhet er mer på målet etter at perioder begynner og hormonnivåene begynner å stige igjen. Menopausale kvinner har også vanligvis problemer med hjernedusj på grunn av en nedgang i hormonnivå.

Folk som ofte opplever problemer med å tenke klart, vil kanskje undersøke deres daglige inntak av visse vitaminer. Vitaminer B, C og E er alle svært viktige for riktig hjernefunksjon, og en person med diett mangelfull i disse næringsstoffene kan føle effektene mentalt. Sitrusfrukter er gode kilder til vitamin C, og bananer, hele korn, og de fleste meieriprodukter inneholder mange B-vitaminer. E-vitamin er rikelig i solsikkefrø og mandler. En person som sjelden spiser mat som inneholder disse vitaminene, bør vurdere å ta kosttilskudd for å forbedre mental helse.

Hjernedamp er også ofte resultatet av andre ting som depresjon, stress og søvnmangel. Alle disse tingene kan påvirke sinnet negativt og få en person til å føle seg spredt og glemsom. Folk som har vanlige problemer med denne tilstanden kan ha nytte av å få mer søvn og redusere mengden stress i livet for å se om det gjør en forskjell. Depresjon kan også behandles, selv om behandlingsmuligheter vanligvis er avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av det.

En person som opplever konstante problemer med hjernens tåke, vil kanskje se en lege hvis enkle ting som å få mer søvn og ta vitaminer ikke ser ut til å hjelpe. Det kan av og til være et tegn på andre problemer, som Alzheimers sykdom eller fibromyalgi. Alzheimers sykdom påvirker vanligvis eldre mennesker, men fibromyalgi kan skje med noen i alle aldre, selv om det pleier å bli vanligere hos kvinner. Fibromyalgi kan forårsake nedsatt mental funksjon i tillegg til smerter i leddene og tretthet. De fleste leger bør kunne avgjøre om problemer med mental funksjon er relatert til en av disse forstyrrelsene.