Hva er de beste øvelsene for bursitt?

De beste øvelsene for bursitt er styrking og motstandstype øvelser. Stretching øvelser er også en typisk del av et anbefalt program. Øvelser for bursitt som inkluderer noen type isometri er også gunstige. Avhengig av hvilken del av kroppen som er påvirket, kan treningsutstyr også bli innarbeidet i en øvelsesrutine og kan være gunstig.

Selv om noen leger kan foreskrive antiinflammatoriske medisiner for pasienter med bursitt, kan alternative behandlinger foretrekkes av enkelte individer. Øvelser for bursitt kan bidra til å styrke sener og muskler svekket av langvarig bursitt. Bursitt er en tilstand som inflames bursa, en pose-lignende struktur som går med sener til hud og bein. Når det oppstår betennelse rundt en ledd, kan det oppstå smerte og immobilitet. Uten behandling kan leddene svekkes over tid og funksjonen kan bli begrenset.

Enhver type øvelser for bursitt bør begynne med forsiktig strekking. Dette gjelder alle typer bursitt, inkludert knebursitt, hoftebursitt, skulderbursitt og albuebursitt. Flekker, så avslappende, muskler som omgir de betente områdene, vil bidra til å unngå ytterligere stress. For bursitt av kneet, kan det hjelpe. Trappklatring kan også bidra til å styrke ledd og sener, men bør gjøres under en lege tilsyn.

Andre typer øvelser for bursitt og tendinitt inkluderer svømming og sykling. Svømming er en god måte å styrke flere muskelgrupper, inkludert armer, skuldre og ben. I tillegg til sykkeltur kan en stasjonær sykkel brukes. Dette er et godt alternativ for dager når været ikke tillater utendørs aktivitet. Sykling er en god form for trening for å hjelpe med bursitt i kneet og ankelen.

For bursitt i skuldrene, kan et sett med skulderskjulinger bidra til å lindre stivhet og forbedre sirkulasjonen. Å rulle skuldrene i en bakover bevegelse er generelt den foretrukne metoden. En fysioterapeut kan instruere pasienten videre.

Flere øvelser for skulder og albue bursitt inkluderer noe som kalles pendul swing og vegg klatring. Skuldergulvet er en enkel bevegelsesøvelse hvor personen svinger armen i sirkler mens han støtter den andre hånden på en flat overflate. Veggklatring betyr ganske enkelt at individet sakte krysser fingrene oppover veggen, slik at arm og skuldermuskler blir forsiktige. Dette bør gjøres langsomt og forsiktig for å unngå ytterligere skade.

Det er en god ide å bruke is til det berørte området etter noen treningsøkt. Dette bidrar til å redusere betennelse og hevelse som ofte oppstår med bursitt. En ispakke kan påføres i ca. 15 til 20 minutter, med den enkelte med forsiktighet, slik at isen ikke kommer i direkte kontakt med eksponert hud.