Hva er de beste tipsene for å stoppe blødende tannkjøtt?

Blødende tannkjøtt er et vanlig problem som kan ha flere forskjellige årsaker. I mange tilfeller kan tannkjøttet bløde hvis en person bruker en hårbørst tannbørste eller for mye press påføres tannkjøttet når du børster. Dette problemet kan også være et resultat av tannkjøttsykdom. Det finnes en rekke muligheter for å forhindre blødende tannkjøtt, inkludert livsstilsendringer, munnskyll og kosttilskudd. Diagnostisering og behandling av det underliggende problemet kan også bidra til å stoppe blødning fra å være et kontinuerlig problem.

En av de mest populære metodene som brukes til å stoppe blødende tannkjøtt er gurgling med varmt saltvann. Den anbefalte blandingen er vanligvis 0,5 teskje (3 g) bordsalt blandet med 1 kopp (236,5 ml) varmt vann. En person bør da sveve denne blandingen rundt i munnen i noen sekunder, gurgle og spytte ut blandingen. Like deler av hydrogenperoksid og vann kan også brukes som gurgle.

Triphala er en urt som oppsto i India, og brukes noen ganger i en gurglingblanding for å stoppe tannkjøttet fra blødning. Denne blandingen er laget ved å kombinere 1 teskje (ca. 3,5 g) triphala med 1 kopp (236,5 ml) vann. Noen rapporterer om suksess med å bruke en tannkrem som inneholder en urt kjent som blodroot også.

Hjemmelaget munnvann kan også bidra til å stoppe dette problemet. En populær blanding inneholder peppermynteolje, kamille og salvieolje. Krydderolje kan plasseres direkte på tannkjøttet for å stoppe blødning, selv om noen foretrekker å tygges på en hel krystall. Andre anbefaler å gni aloe vera lim på tannkjøttet for å stoppe blødningen, skyll forsiktig munnen når blødningen stopper.

Å ta et vitamin C supplement kan bidra til å stoppe blødende tannkjøtt hos noen mennesker. Mangler i dette vitaminet kan føre til en medisinsk tilstand som kalles skjørbuk, noe som ofte forårsaker problemer med tannkjøttet og tennene. Tobaksbruk kan også øke sjansene for å utvikle blødende tannkjøtt, så det bør stoppes.

Hvis blødende tannkjøtt er et kronisk problem, bør pasienten se en tannlege for riktig diagnose og behandling. Noen former for tannkjøttsykdom kan kreve medisinsk behandling. Hvis skadelige bakterier kommer inn i blodet som følge av skade på tannkjøttet, kan infeksjonen muligens reise gjennom hele kroppen, forårsaker alvorlige medisinske problemer dersom det ikke diagnostiseres og behandles med en gang. Hyppige tannbehandlinger kan ofte gjøre det mulig for tannlegen å oppdage mulige problemer før alvorlige medisinske problemer utvikles.