Hva er de beste tipsene for vasektomi gjenoppretting?

En vasektomi er en kort prosedyre som vanligvis tar noen dager å gjenopprette fra, men det finnes måter å gjøre gjenopprettingsperioden så hyggelig som mulig. Hvile under gjenoppretting er en av de viktigste faktorene i en vellykket vasektomi, noe som betyr at tung løft, samleie og trening ikke anbefales i løpet av denne tiden. Å holde på dressingerne rene og iført støttende klær kan også være nyttig ved vasektomiutvinning. Smerter kan vanligvis administreres med acetaminophen og kaldpresser som brukes på skrotet gjennom dagen.

En av de enkleste vasektomiutvinningsreglene som følger, er å få rikelig med hvile i minst den første dagen etter prosedyren. De fleste pasienter velger å ligge ned mesteparten av dagen, reiser seg bare for å bruke på badet eller spise. Selvfølgelig må det også unngås tung løfting og trening, med de fleste leger anbefaler at pasientene venter i tre uker til de utfører slike aktiviteter. Seksuell samleie bør unngås i omtrent en uke, selv om pasienter oppfordres til å sjekke med legen for å være sikker på at området har helbredet før de har seksuell kontakt. Det skal bemerkes at pasienter vanligvis må bruke prevensjon i de første par månedene etter prosedyren, da de fleste menn ikke er helt sterile til da.

De fleste pasienter får et støttetøy som de forventes å ha hjemme fra prosedyren, og de anbefales å bruke den i omtrent en uke. Den skal brukes når pasienten står opp, da støtten kan redusere ubehag og hevelse under vasektomiutvinning. Selvfølgelig vil det berørte området også pakkes inn i gasbindinger, som pasientene må bytte daglig i de fleste tilfeller, og legge hver dag antibiotikumsalve for å holde infeksjoner i sjakk. Forbindelsene bør kontrolleres et par ganger om dagen for å sikre at det ikke er overdreven blødning.

En annen stor del av utvinningen er hevelse, som vanligvis ledsages av smerte, selv om det finnes måter å forhindre begge. En ispakke er vanligvis en nødvendighet etter en vasektomi, da den skal plasseres på det berørte området for mye av de første dagene av utvinning. Det bør brukes på skrotet ofte i ca 20 minutter om gangen, med det mest komfortable alternativet er vanligvis å plassere det over støttetøyet slik at det ikke er for kaldt på huden. I tillegg bør pasienter som opplever ubehag under vasektomiutvinning vurdere å ta acetaminophen etter behov, da dette legemidlet kan lindre smerte uten å forårsake overdreven blødning som aspirin kan.