Hva er fordelene med kvelden primrose olje kapsler?

Aftenpulveroljekapsler kan tilby en rekke fordeler til folk som tar dem regelmessig, men noen av de vanligste inkluderer å behandle reumatoid artritt symptomer, lindre ubehag i menstruasjon, og rydde opp visse hudforhold som eksem og akne. Ikke alle er sannsynlig å oppleve de samme fordelene, da mye avhenger av individet, samt arten av den underliggende tilstanden. Hvor konsentrert oljen er, og hvor ofte den tas, kan også gjøre en forskjell. Kvelden primroseolje er avledet fra kvelden primrose planten som betyr at det er “helt naturlig”, men dette betyr ikke nødvendigvis at det er trygt for alle, heller. Alle som vurderer å ta disse kapslene, bør vanligvis snakke med en kvalifisert helsepersonell for å diskutere risikoen og fordelene på et mer personlig nivå.

På de fleste steder er kvelden primrose kapsler tilgjengelig i disken i apotek og naturlige matbutikker, og de blir ofte solgt som kosttilskudd. Oljen i dem er vanligvis avledet av frøene til noen forskjellige kvistrømpeanlegg, som er kjent vitenskapelig som Oenothera. Dette er et biologisk slekt som omfatter nesten 150 forskjellige varianter av plante, noe som betyr at ikke alle kapsler nødvendigvis skal være de samme, selv de som er produsert av samme merke. I de fleste tilfeller er dette ikke et helseproblem, men det kan påvirke konsistensen av resultater over tid.

En av de viktigste fordelene med å bruke kvelden primrose olje kapsler er at det kan lindre hevelse og smerte som kommer som følge av revmatoid artritt. Reumatoid artritt er en medisinsk tilstand der en persons ledd blir betent, og det kan være svært smertefullt. Oljekapsler kan i noen tilfeller hjelpe fordi de vanligvis inneholder høye konsentrasjoner av GLA, en type omega-6 fettsyre. Denne syren har antiinflammatoriske egenskaper som kan redusere hevelse og irritasjon gjennom hele kroppen.

Kapslene er også populære blant kvinner i deres reproduktive år som leter etter en naturlig måte å lindre menstruasjonssmerter og noen av de følelsesmessige og fysiske symptomene på premenstruelt syndrom (PMS). De samme antiinflammatoriske egenskapene som gjør urten nyttig for revmatoid artritt kan også hjelpe når det gjelder muskelkramper av menstruasjon. Bryst ømhet, trang til karbohydrater og tarmproblemer kan også bli beroliget når du tar kapslene.

Kveldsoljeolje har også vist seg å bidra til å redusere flare-ups av visse hudforhold. Noen eksperter anbefaler å bryte kapslene og gni litt av oljen direkte på den berørte huden, men avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan inntakskapsler gi tilsvarende fordeler.

En person som lever med eksem, kan for eksempel finne ut at tar kvelden primrose oljekapsler regelmessig kan bidra til å lindre betennelsen og kløe forbundet med denne tilstanden. Det er spesielt effektivt når den underliggende årsaken til hudirritasjon skyldes vanskeligheter med å konvertere diettfett til GLA, noe som er relativt vanlig. Å ta oljekapslene som et GLA-supplement i disse tilfellene, vil ofte kurere ubalansen og føre til jevnere og klarere hud. Acne sufferers er også sannsynlig å dra nytte av. Kapslene kan tas oralt for å redusere mengden olje som produseres i hudens porer, eller spre seg over huden, vanligvis ved sengetid, deretter fjernet med mild såpe og vann om morgenen.

Folk er ofte tiltrukket av kvelden primroseolje fordi det er “helt naturlig”. Denne merkingen betyr ikke nødvendigvis at det er trygt å bruke, men garanterer vanligvis ikke dens styrke. Resultatene varierer ofte vilt fra person til person, og det er fare for at ved selvbehandling med urtekosttilskudd kan en person savne eller overse en mer alvorlig medisinsk tilstand som kan kreve en mer aggressiv behandlingsplan. Alle som er bekymret for leddsmerter, muskelkramper eller vedvarende hudforhold, bør vanligvis få medisinsk rådgivning først.

Oljen anses generelt for trygg i små doser, men det er risiko for noen mennesker, spesielt de som tar visse reseptbelagte medisiner. Kapsler har vært kjent for å samhandle med en rekke medikamenter utviklet for blodtykkelse og blodtrykkskontroll, og noen antipsykotiske stoffer kan også forårsake potensielt livstruende situasjoner når de tas i kombinasjon med oljen.