Hva er sjansene mine for å bli gravid med en eggleder?

Det er mulig å bli gravid med et eggleder, selv om suksessratene for unnfangelse kan variere, avhengig av årsaken bak det manglende rør. For noen kvinner er sjansene for graviditet med ett eggleder stort sett identisk med dem i befolkningen, mens andre kan ha lavere sjanse for vellykket unnfangelse. Hvis kvinner ikke kan tenke selvstendig, kan assistert reproduktiv teknologi være i stand til å løse problemet og hjelpe kvinner å bli gravid, og dette alternativet kan diskuteres med en gynekolog og fertilitetsspesialist for å få mer informasjon.

Vanlige grunner til å savne et fallopisk rør inkluderer komplikasjoner fra en tubal graviditet sammen med betennelse og arrdannelse fra forhold som bekkenbetennelsessykdom. Kvinner som har opplevd problemer med sine egglederør, kan risikere å få problemer igjen i fremtiden, og dette kan påvirke sjansene for å bli gravid med en enkelt fallopierør. I en kvinne med en historie med tubal graviditet, for eksempel, er det en sjanse for at det vil skje igjen, og overvåking under tidlig graviditet anbefales.

Så lenge en eller begge eggstokkene er intakte til å produsere egg, skal kvinner kunne eggløsning og bli gravid. Eggstokkene kan levere egg til begge egglederne, og med tiden kan eggløsning i det sunne røret bli vanligere, og øke sjansene for å bli gravid med en enkelt eggleder over tid. Hos kvinner som har problemer med eggløsning, kan fruktbarhetsmedisinene til og med gi kickstart som trengs for å eggløses vellykket, og de kan fortsette å bli gravid.

Noen kvinner blir gravid uten å være klar over at en ellipse er blokkert eller ikke funksjonell. Det er viktig å være klar over at fruktbarhet er et komplekst problem, og kvinner kan ha andre problemer utover et savnet fallopisk rør som kan påvirke deres evne til å bli gravid og å bære graviditet til sikt. Folk som opplever gjentatt graviditetstap eller problemer med å bli gravid, vil kanskje vurdere å diskutere situasjonen med en spesialist og ta noen diagnostiske tester for å lære mer om situasjonen.

Problemer med fruktbarhet knyttet til fallopierør er kjent som tubal infertilitet. Hos pasienter med tubal infertilitet kan en evaluering av en fertilitetsspesialist være nyttig for å finne ut nærmere om hvorfor graviditet er vanskelig. Fertility spesialisten kan gjøre noen anbefalinger, starter med en mer konservativ tilnærming og utforske mer aggressive fertilitetsbehandlinger hvis de mer konservative metodene ikke virker.