Hva er vanlige årsaker til hallusinasjoner hos eldre?

De vanligste årsakene til hallusinasjoner hos eldre er demens, Alzheimers sykdom, bivirkninger av medisiner og psykose. En tilstand som kalles Charles Bonnet Syndrome kan også forårsake hallusinasjoner. Eldre pasienter som har hatt eller er gjenopprettet fra et slag har vært kjent for å oppleve hallusinasjoner også.

Når en eldre person utviser symptomer på demens, kan han noen ganger oppleve paranoia sammen med vrangforestillinger og hallusinasjoner som enten er auditive eller visuelle. En pasient kan tro at en gjenstand er foran ham, og han mener at han “ser” noe som ikke eksisterer, eller hører lyd og lyder som ikke eksisterer. Han kan også lukte ting som er i sitt eget sinn.

Når folk med demens har hallusinasjoner, skyldes det vanligvis systematiske forandringer som forekommer innenfor hjernens områder. Disse forandringene som kan bidra til vrangforestillinger og hallusinasjoner hos eldre pasienter, forekommer vanligvis i hjernens frontale og tidsmessige områder. Utsettelser avviker fra hallusinasjoner, fordi pasienten ikke nødvendigvis ser eller hører ting som ikke er tilstede, men han kan ha forvrengt utsikt over situasjoner rundt seg.

Auditiv eller visuell hallusinasjon hos eldre kan oppstå med en tilstand som kalles Charles Bonnet Syndrome (CBS). Denne tilstanden manifesterer vanligvis hos eldre pasienter med hørselstap eller døvhet, eller som har begrenset syn eller total blindhet. Pasienten kan faktisk høre musikk, melodier eller andre lyder som ikke eksisterer. Pasienter med CBS kan også se visjoner av dyr eller andre konstruksjoner og severdigheter som ikke eksisterer. Disse hallusinasjonene skjer vanligvis hos pasienter som i en tidligere periode i livet hadde kunnet se eller høre.

Stroker eller annet traumer i hjernen kan være direkte årsaker til hallusinasjoner. Igjen, denne type skade ville påvirke de tidlige eller frontale lobes. Når skade på hjernen påvirker disse betydelige områdene, kan det være grunn til å forankre, samt visuelle forstyrrelser.

Hallusinasjoner hos eldre er ikke uvanlige. Hvis pasienten befinner seg i en ukjent situasjon, har hallusinasjoner vært kjent. I tillegg til at pasienten har visjoner av ting som ikke eksisterer, kan han også bli forvirrende og forestille seg en situasjon eller en hendelse som ikke har skjedd.