Hva er vanlige årsaker til hjertebank og tretthet?

Hjertet hjertesykdommer og utmattelse kan skyldes en rekke helsemessige forhold. Palpitasjoner er preget av følelsen av uregelmessige eller savnede hjerteslag, mens tretthet resulterer i en følelse av å bli slitt ned og ute av energi. Selv om disse symptomene kan indikere en underliggende hjertesykdom, kan de også skyldes hypertyreoidisme og andre skjoldbrusk- og binyrene. Anemi og vitaminmangel kan også inkludere symptomer som hjertebank og tretthet.

Hjertemusklen opprettholder vanligvis en vanlig, rytmisk slår i brystet. Av og til kan hjertet avvike fra sin rytme, slå unormalt raskt, sakte eller ut av synkronisering. Disse uregelmessige hjerteslagene resulterer i en flagrende eller en racingfølelse, en følelse som kan være forstyrrende eller ubehagelig for den enkelte. Tretthet er et symptom som ofte følger med hjertebanken. Selv om tretthet ligner symptomer som svakhet eller søvnighet, er den virkelig definert av mangel på energi eller motivasjon og en følelse av utmattelse.

En person som opplever hjertebank og tretthet, kan lider av en underliggende hjertesykdom. Atrieflimmer er en lidelse der hjertekamrene er utrolige. Denne kaotiske slåringen kan føre til en utilstrekkelig blodstrøm gjennom hele kroppen, og kan være ledsaget av lavt blodtrykk og følelser av tretthet. Disse symptomene kan tyde på alvorlig tilstand som kronisk eller akutt hjertesvikt, hvor hjertet ikke lenger er i stand til å pumpe en tilstrekkelig mengde blod for å møte kroppens behov.

Hjertesykdommer er ikke de eneste grunnene til hjertebanken. Problemer med det endokrine systemet, inkludert skjoldbruskkjertelen og binyrene, kan også føre til ubehagelig brystfølelse. Hypertyreoidisme er en tilstand hvor overdreven skjoldbruskkjertelhormoner forårsaker en rekke ubehag, inkludert vekttap, irritabilitet, diaré og tretthet.

Binyrene er en annen del av det endokrine systemet som kan fungere og forårsake hjertebanken. Binyreutmattelse er rapportert å være en mild form for binyreinsuffisiens, som manifesterer symptomer som inkluderer kroppssmerter, vekttap, hjertebank og utmattelse. Eksistensen av adrenal tretthet som en medisinsk tilstand diskuteres av fagfolk, og en person som opplever disse symptomene, bør kontakte en lege for en klar diagnose.

I tillegg til mangel på kardiovaskulære og glandulære systemer, kan hjertebank og tretthet indikere vitamin- og mineralmangel. Anemi er en tilstand som skyldes for få røde blodlegemer eller hemoglobin i kroppen, og kan føre til hjertebank, ekstrem tretthet og kortpustethet. En vanlig årsak til anemi er en utilstrekkelig mengde jern. På samme måte er vitamin B12 et viktig vitamin som finnes i kjøtt- og meieriprodukter, og utilstrekkelig inntak av dette essensielle næringsstoffet kan også føre til mange av de samme symptomene. I tilfelle at vitamin- og mineralmangler forårsaker disse plagsomme opplevelsene, kan tilsetningen av kosttilskudd bidra til å behandle og rette opp problemet, og returnere kroppen til optimal helse.