Hva er vanlige årsaker til oppkast og tretthet?

Vanlige årsaker til oppkast og tretthet inkluderer sykdommer som influensa, samt matbårne sykdommer som matforgiftning. Mer alvorlige forhold, som traumatiske hjerneskade, kan forårsake oppkast og følelse av utmattelse, i tillegg kan visse medisiner forårsake kvalme og tretthet også. Overindulgence i alkohol er enda en faktor som kan føre til disse symptomene, og kan potensielt være dødelig hvis man utvikler alkoholforgiftning og ikke går til beredskapsrommet.

Oppkast og tretthet symptomer bør ikke vare mer enn 24 til 48 timer, følelsen av tretthet kan fortsette etter det, men oppkastet skal stoppe. Hvis det ikke gjør det, er det best å besøke en lege for å motta medisiner for å forhindre oppkast, fordi ubehandlet kan det føre til dehydrering, noe som er potensielt veldig farlig. Når oppkast skjer med influensa, eller på grunn av matforgiftning, varer det vanligvis ikke mer enn en dag eller to.

Hvis man opplever oppkast og tretthet på grunn av influensa eller matforgiftning, er det viktig å hvile og drikke klare væsker når det er mulig. Når symptomene begynner å bli bedre, kan vanlige matvarer som buljong eller kjeks spises, det er best å starte sakte først for å forhindre at symptomene kommer tilbake. Å få mye søvn vil bidra til å lindre følelsen av tretthet også.

Kaster opp og utmattelse fra alkohol vil også generelt løses innen få timer. Igjen kan oppkast imidlertid være et symptom på alkoholforgiftning, så det er viktig å overvåke symptomene nøye, og sørg for at alle som lider av disse symptomene, blir bedre og ikke forverres. Alkoholforgiftning krever en tur til beredskapsrommet, ellers kan det føre til død. På samme måte, hvis man opplever noen form for hodetrauma og opplever oppkast og tretthet, er det nødvendig å besøke beredskapsrommet fordi det kan være tegn på hjerneskade, og oppkast indikerer vanligvis at hjerneskade blir verre.

Medisiner kan noen ganger føre til oppkast og tretthet også. Noen ganger kan symptomene lindres hvis medisinen tas med mat eller på en bestemt tid på dagen, men andre ganger kan det være nødvendig å bytte til en annen medisinering. Kvalme og tretthet er vanlige symptomer med en rekke sykdommer, så hvis det vedvarer til tross for medisinske endringer eller diettendringer, kan en lege trenge litt diagnostisk testing for å avgjøre hva som forårsaker problemene.