Hva er årsakene til en uforklarlig feber?

Hovedårsaken til en uforklarlig feber er en type bakteriell eller virusinfeksjon. Andre årsaker inkluderer reseptbelagte legemidler og mer alvorlige underliggende forhold, som for eksempel HIV eller kreft. En uforklarlig feber kan være ledsaget av andre symptomer som ligner en kald eller allergisk reaksjon. Disse typer av feber er vanligvis lavverdige og kan forekomme en gang, intermittent eller kronisk.

Personer kan oppleve feber når de får øvre eller nedre luftveisinfeksjon. Feberen kan være liten og øke kroppens normale kroppstemperatur med bare noen få grader. I tillegg til feber kan infeksjoner i luftveiene bli kjent med andre symptomer, som for mye væske og slim i bryst-, hals-, nese- og øreområder.

En uforklarlig feber er ofte en immunrespons designet for å hjelpe kroppen til å opprettholde riktig temperatur. Bakterielle infeksjoner som oppstår i kroppens organer, inkludert sykdommer som bekkenbetennelse, kan føre til feber. Mens disse bakterielle infeksjonene kan behandles med antibiotika, kan de resultere i ingen åpenbare symptomer, eller det kan ta en stund før merkbare symptomer kommer frem.

Alvorlige sykdommer som kompromitterer immunforsvaret kan føre til kronisk uforklarlig feber. En av disse sykdommene er HIV eller AIDS. Siden tilstanden langsomt angriper kroppens immunsystem og striper det av sine evner, utvikler en feber som kroppens uhåndterlige forsøk på å kvitte seg med viruset. Enhver type kreft kan også resultere i en vedvarende feber.

Mystiske feber er noe vanlige hos barn og babyer som deres systemer tilpasser seg omgivende miljøer. Etter hvert som immunsystemene til barn utvikler seg, er de mer sannsynlig å fange diverse virus fra andre barn. Med mindre feberen er relativt høy, trenger den vanligvis ikke separat behandling og vil løse når infeksjonen er behandlet.

Enkelte typer reseptbelagte legemidler kan medføre feber. Steroider og kreftbehandlinger kan føre til at kroppen utvikler en inflammatorisk respons som resulterer i feber. Selv overdreven alkohol og ulovlig narkotikabruk kan føre til utvikling av en vedvarende feber som mangler ytterligere symptomer. Noen sykdommer som utvikler seg som følge av alkoholmisbruk, som leverskader og arr, kan være den sanne underliggende årsaken til feber.

Både barn og voksne kan utvikle en uforklarlig feber. Den vanlige årsaken er en underliggende tilstand som svekker immunforsvaret på en eller annen måte. Visse kroniske lidelser, inkludert diabetes og lupus, kan føre til vedvarende feber.