Hva er bifokaler?

Bifocals er en type reseptbriller laget for folk som trenger både nær og fremsynt synskorreksjon. Ulike linser med enkeltvisjon, de har to korrigerende linser på hver side av et par briller, for totalt fire linser per par.

Mange mennesker har en visjonskorrigerende linser i flere år til deres visjon endres, og de krever bifokaler for total synkorreksjon. Imidlertid forblir det en misforståelse at bare aldrende mennesker krever denne typen briller. Selv om det er sant at en persons visjon kan forandre seg med alderen, og krever en bytte fra single vision linser til bifokaler, lider mange mennesker av en kombinasjon av nær og farsightedness lenge før de innser det. I noen tilfeller kan bifokaler også bidra til å korrigere astigmatisme som er tilstede i kombinasjon med andre brytningsfeil.

Det finnes noen forskjellige typer bifokaler, og en lisensiert optiker kan hjelpe pasienter med reseptvalg, velge den beste typen for deres behov. Utviklingen i linsens konstruksjon har blitt gjort gjennom årene for å eliminere linjene i mange korrigerende bifokaler. Progressive linser, for eksempel, riktig visjon ved forskjellige krefter, avhengig av hvor man ser gjennom linsen, men linjene er fraværende.

Selv om de fleste som trenger bifokaler, har problemer med å fokusere på gjenstander både nært og langt unna, har de alltid blitt designet med korrigerende linse for nærliggende fokusering på bunnen og korrigerende linse for avstandssyn på toppen. Mens denne utformingen en gang var fornuftig, fordi det var vanlig å fokusere på fokusering for næring og skriving, aktiviteter som tradisjonelt preformed mens du så ned, ser flere og flere mennesker seg vanskelig å bruke slike linser med en datamaskin. Siden dataskjermen er rett foran brukeren, virker den oppe korrigerende linse ut av sted på noen briller.

Det er nye linser i utvikling for å rette opp dette vanlige problemet, men i mellomtiden har mange som trenger bifokaler funnet at kontaktlinser er det beste alternativet for deres synskorreksjon. Det er mange fordeler med å bruke kontaktlinser i stedet for briller, inkludert forbedret synsstyrke. Kontakter gir bedre perifert syn og eliminerer behovet for å justere vinkelen på hodet til datamaskinbruk.

Ikke alle synsproblemer kan korrigeres med kontaktlinser, men folk bør konsultere deres optometrist eller øyeleger hvis de ønsker å bytte fra bifokaler til kontaktlinser. Fordi synsskarphet kan endres over tid, bør folk sjekke øynene deres minst hvert annet år.