Hva er de vanlige årsakene til grønn spytt?

I de fleste tilfeller er grønn spytt ikke egentlig spytt i det hele tatt, men mage galle, oppkast eller andre fordøyelsesenzymer. Noen ganger vil saliv bli farget når man spiser visse matvarer, som lime smaksatt snacks eller visse grønnsaker. Dette er midlertidig og er ikke tegn på en helsetilstand. På andre tidspunkter kan noen forvirre slim fra nesehulen eller lungene for grønn spytt. Når mucus er mørkt slik, signaliserer det vanligvis en infeksjon.

Av og til, utseendet av grønn spytt er forårsaket av mage galle eller oppkast stiger inn i hals og munn. Dette kan være forårsaket av syre refluksforstyrrelser, fordøyelsesproblemer og andre gastrointestinale problemer. Hvis det er et tilfeldig problem, kan det hende at grønn galle ikke automatisk betyr at det er et problem. Hvis det fortsetter, eller er ledsaget av andre symptomer som oppkast eller magesmerter, bør det undersøkes av en lege.

Mange ganger mislykkes mennesker for grønn spytt. Dette er kanskje den vanligste årsaken til at det er grønn væske i munnen, siden slim kan komme fra både nesepassasjer og lungene. Når infeksjon er tilstede, vil slim vanligvis være gul eller grønn i farge, og det kan ha en liten lukt. Det er også ofte tykt, men dette vil variere. Hvis slim kommer fra nesepassene, betyr det vanligvis at personen lider av en sinusinfeksjon eller kaldt. Lunginfeksjoner er mer alvorlige, og blir vanligvis ledsaget av hosting, pusteproblemer, hvesenhet og andre symptomer.

En infeksjon trenger vanligvis å bli behandlet av en lege, spesielt en som finnes i lungene. Sinusinfeksjoner fjerner ofte seg selv. Lunginfeksjoner kan forverres og føre til alvorlige komplikasjoner. Alle som merker et stoff som ligner på grønn spytt ved hosting eller hvesning, bør umiddelbart konsultere lege for videre etterforskning.

Grønn spytt kan også vises hvis man spiser noe som midlertidig fargelegger spytten en merkelig farge. For eksempel kan spising grønnaktig godteri eller mørkegrønne grønnsaker føre til at spyttet blir grønn. Dette er midlertidig og vil rydde opp i løpet av flere minutter til en time eller så, avhengig av mengden spist og hvor mørkt spyttet har blitt.

De som lider av alvorlige eller uvanlige symptomer, bør konsultere en lege. Hvis spytt ser ut til å være en merkelig farge uten kjent årsak, bør dette kontrolleres med en gang. I noen tilfeller kan spytt også være tykkere enn vanlig.