Hva er flytende aminosyrer?

Flytende aminosyrer er kosttilskudd som folk tar for å hjelpe kroppen deres til å behandle energi, bygge muskler og gjenopprette fysisk stress mer effektivt. Det er 20 kjente aminosyrer, og alt er nødvendig for optimal menneskelig helse. Folk produserer vanligvis mest naturlig, men andre må absorberes fra matkilder, først og fremst kjøtt og planteproteiner. Kosttilskudd er vanligvis ikke nødvendig med mindre folk har dokumenterte absorpsjonsproblemer, men de er populære på mange steder som et middel for å beskytte mot mangler i kosten. Flytende kosttilskudd kan legges til mat og drikke og er vanligvis raskt å metabolisere. De er ofte spesielt favoriserte blant idrettsutøvere og andre som ønsker å optimalisere muskelvekst og tetthet på kort tid, selv om det kan oppstå problemer når kosttilskudd blir den eneste kilden til disse viktige næringsstoffene.

Aminosyrer er viktige molekyler som hjelper til med å kompensere proteiner, koenzymer og andre vitale molekyler i kroppen. Det er 20 av disse “byggesteinene” som anses som essensielle for menneskers helse og utvikling, og de er kritiske for ting som organfunksjon, vekst i hjernevev og muskelvedlikehold. Tolv blir utskilt naturlig av alle sunne mennesker, men de resterende 8 må inntas fra matvarer. Kjøtt, bønner, egg og dagboksprodukter blir generelt sett betraktet som gode kilder.

De fleste mennesker er i stand til å få den nødvendige mengden av essensielle aminosyrer i maten de spiser. Sterkt behandlede matvarer kan imidlertid ha et lavere nivå av vitaminer og mineraler, og mange ferdigpakket eller “rask” matvarer har kjemikalier, hormoner og antibiotika som kan gjøre det vanskeligere for kroppen å absorbere de nødvendige næringsstoffene.

Folk som ikke får alle de aminosyrene de trenger, eller som ikke får nok, føler seg ofte sløv og kan også lide av generell dårlig helse. De kan ha det vanskelig å hoppe tilbake fra sykdom og skade også. Å ta et supplement kan være en god måte å sikre at nok forbrukes og med rette intervaller.

Aminosyre kosttilskudd kan gi en rekke positive effekter. De kan bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom, for eksempel, og de kan bidra til å øke energinivået og la hjernen fokusere og ta hensyn til lengre tidsperioder. I tillegg bidrar de til å bygge protein i kroppen, og kan ha en positiv effekt på stoffskiftet. Selvfølgelig er disse effektene ikke unike for kosttilskuddene så mye som de er for syrene selv. Å ta kosttilskudd kan imidlertid øke effekten, som igjen kan gjøre fordelene mer uttalt og raskere realisert.

Det er vanligvis et par forskjellige alternativer når det gjelder tilskudd, væsker, kapsler og pulver er alle tilgjengelige på mange steder. Det er en tendens til å være to primære fordeler med likvide opsjoner. For det første er de vanligvis veldig enkle å bruke, folk kan drysse dem over mat som krydder, og kan blande dem med drinker. Kroppen kan vanligvis absorbere dem veldig raskt, og de kan komme til å jobbe i blodet raskere enn mer solide alternativer.

Flytende kosttilskudd er ofte svært populære blant idrettsutøvere og andre som er interessert i å raskt bygge muskelmasse. Å spise mye proteinrik mat er selvfølgelig ett alternativ, men kosttilskudd blir ofte sett på som en måte å få næringsstoffene uten kalorier, og også noen ganger tillate folk å opprettholde svært strenge dietter samtidig som de sikrer at de får alt At de trenger for optimal muskelvekst.

Når en idrettsutøver bruker flytende aminosyrer når de trener, kan det bidra til å beskytte det magre muskelvevet fra å være utmattet eller utarmet. Idrettsutøvere ønsker ofte å beholde så mye magert muskelmasse som mulig, samtidig som det reduserer overflødig fett. Aminosyrer er ansvarlige for å hjelpe til med å reparere tårer av muskelvev og organer i kroppen. Den riktige absorpsjonen og bestemte mengder aminosyrer tatt i flytende form kan også bidra til å forebygge bein tap, osteoporose og nyresykdom.

Flytende aminosyrer betraktes vanligvis ikke som et stoff, og de er tilgjengelige i de fleste dagligvarebutikker og helsekostbutikker. De er ofte pakket for å se ut som en krydder, og kan brukes sammen med ting som sojasaus eller salatdressing. De fleste eksperter anbefaler å ta den flytende aminosyren før måltider.

Generelt blir de beste resultatene ofte oppnådd ved å bruke disse og andre kosttilskudd som bare en del av en ellers sunn livsstil. Folk kan komme i vanskeligheter hvis de stole på utvendige produkter for å gi de fleste næringsstoffer som er essensielle for riktig funksjon og helse. Noen lærde har også oppstått bekymringer for at langsiktig bruk av aminosyretilskudd kan føre til fordøyelsesproblemer og mageforstyrrelser.