Hva er sikkerhetskasser?

Sikkerhetsbeholdere er ekstra blodkar som forbinder deler av samme arterie eller knytter to forskjellige arterier. Disse alternative blodsirkulasjonsruter utvikler seg hos de fleste mennesker og er vanligvis stengt for blodstrømmen. Sikkerhetsfartøyene kan være mikroskopiske eller de kan bli større. I enkelte individer begynner utvidede sikkerhetsblodkar å transportere blod. Noen tilfeller av aktiv sikkerhetssirkulasjon er gunstige, mens i andre tilfeller kan denne typen blodsirkulasjon forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner.

Leger kan diagnostisere sikkerhetssirkulasjon ved hjelp av medisinske tester som et ekkokardiogram, røntgenstråle eller elektrokardiogram. I noen tilfeller anbefaler leger at behandlingen skal lukkes for å lukke fartøy som har åpnet og forstørret. En kardiell kateteriseringsprosedyr kan brukes til å plassere spesielle plugger og spoler i de alternative blodkarene og lukke dem av. Pluggene og spolene fører til at blodproppene dannes i karene og fremmer vevsvekst som permanent tetter disse karene i de fleste tilfeller.

Koronar hjertesykdom kan forårsake delvis eller fullstendig arterie blokkeringer kjent som myokardisk iskemi. Disse blokkene forårsaker ofte utilstrekkelig blodgjennomstrømning til pasientens hjertemuskulatur. Sikkerhetsbeholdere drar nytte av noen hjerteinfarktpatienter når de ekstra karene åpner seg og leverer blod til hjertet, delvis erstatter mangel på sirkulasjon i de blokkerte arteriene. Et slag eller forbigående iskemisk angrep (TIA) kan blokkere blodstrømmen i hjernen. I noen tilfeller har pasienter med hjerneslag opplevd forbedret blodgass i hjernen fra sikkerhetsbeholdere som omdanner blodet rundt blokkeringer.

Noen mennesker med sikringsfartøy utvikler kongestiv hjertesvikt, en alvorlig tilstand forårsaket av overdreven belastning på hjertet og manglende evne til å pumpe nok blod. Vanlige symptomer på kongestiv hjertesvikt inkluderer kortpustethet, tretthet og hevelse i ankler, føtter og mage. Leger kan ordinere legemidler som blodtrykksmedisiner for å forbedre blodstrømmen i hele sirkulasjonssystemet. Noen pasienter med kongestiv hjertesvikt gjennomgår koronar bypass eller angioplastikkirurgi, så vel som hjerteventilskirurgi for å forbedre blodstrømmen til hjertet.

Sivile fartøy kan forårsake endokarditt hos enkelte individer. Endokarditt er en betennelse i hjerteventilene og innsiden av hjertekamrene. Denne tilstanden kan være mer sannsynlig i tilfeller der hjertets ventiler har blitt svekket. Feber, overdreven svette og tretthet er vanlige symptomer på denne medisinske tilstanden. Leger kan anbefale langsiktig antibiotisk bruk eller hjerteventil kirurgi som behandling for endokarditt.