Hva er normale østrogen nivåer?

Østrogen, det kvinnelige kjønnshormonet, varierer i form av normale nivåer. Når testet, måles østrogennivåene basert på pikogram per ml, forkortet som pg / ml. Hva leger anser som normalt østrogen nivåer for en kvinne av reproduktiv alder og normale nivåer av en postmenopausal kvinne varierer. På samme måte varierer østrogenivåene basert på hvor en kvinne er i menstruasjonssyklusen. Vanligvis varierer mengden av østradiol, den fremherskende formen av østrogen hos menn, mellom 50-400 pg / ml for kvinner av reproduktiv alder og under 20 pg / ml for menopausale og postmenopausale kvinner.

Den kvinnelige kroppen produserer faktisk tre forskjellige typer østrogen: estron, østradiol og estriol. Estradiol er ansvarlig for signalering av kroppen for å starte eggløsningsprosessen, samt andre stadier av menstruasjonssyklusen. Som en av tre former for østrogen er estradiol den mest fremtredende. Testing av østrogennivåene tilsvarer ofte testing for østradiol.

Hos kvinner av typisk reproduktiv alder svinger nivået av østradiol i kroppen fra dag til dag, selv fra time til time. Kroppen frigjør hormoner i korte pulser basert på en rekke fysiologiske faktorer som stadier av menstruasjonssyklusen, miljø- og kostfaktorer og alder. Hvis en kvinnes kropp frigir en puls av hormoner like før en testserie, vil resultatene naturlig vise høyere nivåer, men ikke nødvendigvis høy nok til å klassifisere som unormalt forhøyede nivåer. Siden så mange faktorer påvirker mengden av østrogen i en kvinnes system til enhver tid, er spekteret av testresultater som anses innenfor det normale området, forståelig nok bredt.

For menopausale kvinner svinger normalt østrogenivåer vanligvis ikke så mye som i reproduktive år. Siden en kvinnes menstruasjonssyklus opphører etter overgangsalder, krever kroppen mindre østradiol. Kroppen trenger ikke lenger å stole på hormoner som sirkulerer i kroppen for å utløse eggløsningssyklusen, slik at østrogenivåene tydeligvis faller som svar. Det hormonelle systemet trenger bare å produsere nok østrogen til å opprettholde viktige kroppsfunksjoner, noe som resulterer i mer stabiliserte, forutsigbare østrogennivåer.

Konsekvent lavere enn normale østrogennivåer hos kvinner av typisk reproduktiv alder kan signalere fruktbarhetsproblemer og andre helseproblemer. For eksempel forekommer lave nivåer av østrogen hos anoreksiske kvinner, idrettsutøvere som gjennomgår ekstrem trening, kvinner med polycystisk ovariesyndrom, samt kvinner med nylig sviktet graviditet. Alternativt kan forhøyede nivåer av østrogen signalere forskjellige helseproblemer, som ovarie- eller binyretumorer, diabetes, fedme og høyt blodtrykk. Medisiner som steroider og ampicillin påvirker også normale østrogennivåer.