Hva er årsakene til hjertebanken med svimmelhet?

Flere medisinske forhold kan være ansvarlig for hjertebanken med svimmelhet. Palpitasjoner blir følt når hjertet slår unormalt, noe som kan være for raskt, for sakte eller ut av normal rytme. Medfølgende svimmelhet skyldes vanligvis en kraftig nedgang i blodtrykket under hjertebanken, noe som igjen forårsaker mangel på blod pumpet gjennom kroppen. Eksempler på tilstander som kan forårsake hjertebanken med svimmelhet inkluderer å ta visse medisiner, koffein, atrieflimmer, hjertearytmi, Og angst angrep.

Palpitasjoner følges normalt i bryst, nakke eller hals og er beskrevet som pounding eller racing hjerterytme. Disse følelsene kan oppstå når pasienten trener, går om daglige rutiner, eller bare sitter stille. I noen tilfeller starter hjertebanken sakte og fortsetter å øke, mens i andre tilfeller kommer de plutselig og uten varsel.

Angst er en vanlig årsak til hjertebanken med svimmelhet. Stress, panikk eller frykt forårsaker at kroppen reagerer, noe som får hjertebanken til å gå. Noen mennesker er mer utsatt for angstangrep enn andre. Behandling for angst kan inkludere stressreduksjon, koffeineliminering, mental helsebehandling og angstmedisinering.

Koffeinninntak er en annen vanlig årsak til hjertebanken med svimmelhet. Matvarer som inneholder koffein inkluderer te, sjokolade, kaffe, mange brus og noen sportsdrikker. I tillegg til matvarer som kan forårsake hjertebank, er ikke-hjerte-relaterte medisinske tilstander som overaktiv skjoldbruskkjertel, anemi, dehydrering og lavt blodsukker noen ganger ansvarlig for problemet.

Flere medisiner, inkludert over-the-counter sinus rettsmidler, kan forårsake hjertebanken med svimmelhet. Medisinering utviklet for hoste og forkjølelse, antihistaminer, skjoldbrusk medisiner, høyt blodtrykk og arytmi er alle kjent som skyldige i hjertebanken. Visse kosttilskudd kan også forårsake hjertebank.

I tillegg til slike enkle årsaker til hjertebanken ledsaget av svimmelhet, kan hjerteabnormiteter også forårsake de samme symptomene. Når årsaken er hjerterelatert, har pasienten vanligvis en medfølgende medisinsk tilstand, slik som mitralventil prolaps, hjerterytmeproblemer eller hjertesykdom. Noen av disse medfølgende forholdene er alvorlige, andre anses mild.

Diagnose kan innebære å eliminere mat eller medisiner som kan forårsake hjertebank. Hvis det ikke løser problemet, blir pasienten vanligvis henvist til en kardiolog for oppfølging. Kardiologen bestiller tester basert på pasientens symptomer, alder og familiemedisinsk historie. Testene kan inkludere medisinsk bildebehandling for å kontrollere hjertets struktur, et elektrokardiogram (EKG) for å kontrollere hjertets reaksjon på fysisk stress, bruk av hjerteovervåkning og blod- eller urinanalyse.

Når første undersøkelse indikerer en mulig hjertefeil eller -forstyrrelse, kan det bli gjort mer invasiv testing. Eksempler på slik testing inkluderer en elektrofysiologi-eksamen eller en kardiell kateterisering. Når årsaken til hjertebanken er funnet, kan behandlingen påbegynnes. Behandlingsmuligheter inkluderer betablokkere, kalsiumkanalblokkere, blodtrykksmedisin, endringer i medisiner eller kirurgi.