Hva er de beste øvelsene for et sårt kne?

De beste øvelsene for et sårt knær innebærer en kombinasjon av strekk, lav slagkardio eller aerob trening, og styrkeøvelser for å bygge opp musklene rundt kneet. Et ømt kne kan forstyrre bevegelse og daglige aktiviteter. Etter en forsiktig stretching og trening rutine kan redusere ømhet og hindre fremtidige kneskade. Før du starter en ny treningsrutine, er det viktig for en pasient å snakke med en lege eller fysioterapeut hvis han gjennomgår noen form for fysisk terapi for kneskade. Når du strekker eller trener, bør han stoppe hvis det blir vondt eller blir ubehagelig.

Rutinen bør startes ved å strekke bena for å varme opp og løsne musklene. Dette kan være like enkelt gikk rundt huset eller nedover gaten i noen minutter. Å øve nybegynner yoga eller Pilates hjelper også. Trenere bør velge strekker som er komfortable og ikke legger mye press på knærne. Et sårt kne kan skape et begrenset spekter av bevegelse, og den plagede personen skal ikke strekke seg utenfor dette området som vil forårsake smerte og ubehag.

Flere av de beste nybegynnerversjonene for et sårt kne, inkluderer stolenforlengelse, hælglide og hamstringstrekning. For stolenes forlengelse sitter treneren på en stol og plasserer en nestestol eller lavfodstol foran. Hælen på en fot er plassert på stolen eller fotstolen, og han skyver forsiktig ned slik at kneet skyver mot gulvet. Han burde ikke presse lenger enn det er behagelig, og hvis det er for ubehagelig, bør han finne et objekt lavere til bakken for å plassere beinet på. Posisjonen skal holdes i fem til ti sekunder før du slapper av, da strekken skal gjentas omtrent fem ganger for hvert ben.

For hælens lysbilde bør treneren ligge flatt på ryggen på en øvelsesmatte eller en seng og bøy knærne slik at føttene er flate på gulvet. Ett ben skal sakte rettet ut så langt det er behagelig, og deretter trukket tilbake til startposisjonen. For å utføre hamstringstrekningen, bør treneren stå opp og legge en fot flat på bakken om en fot foran kroppen. Det bakre kneet er så bøyd for å senke kroppen mot gulvet og strekke benmuskulaturen. Hvis bøyningen er for smertefull, kan øvelsen utføres i en stol ved å sitte ned og strekke benet rett ut.

Deretter kan treneren fortsette å styrke øvelser for å jobbe musklene og bidra til å redusere smerten fra et sårt kne. Styrkeøvelser kan vise seg å være for hardt, og personen bør enten jobbe opp til dem gradvis eller bare holde seg til strekningsrutinene. Noen av de beste styrkeøvelsene inkluderer beinheiser, veggglass og oppstopp.

Benoppløpet utføres av treneren som står rett opp med hendene på hofter og løfter ett ben rett ut bak kroppen. Denne posisjonen holdes i noen sekunder før beinet senkes, og stillingen gjentas på den andre siden. Treneren kan da gå videre til veggglasset, plassere ryggen mot en vegg og skyve ned for å etterligne handlingen av å sitte i en stol. Han skal bare glide ned så langt som det er behagelig og ikke glid så langt at baksiden går ned forbi knærne.

Treneren kan avslutte oppstopp. Denne øvelsen krever et lite treningstrinn. Han burde velge en lav til bakken og plassere en fot på den. Han bruker benmuskler til å gå på treningsstrinnet, og senker kroppen tilbake til startposisjonen på gulvet.

For å utføre en full body workout, bør disse strekningene og øvelsene kombineres med en form for yoga, lav påvirkningskort eller til og med Tai Chi. Treningen bør utføres uten å bruke noen vekter eller motstandsband for å unngå å forårsake ytterligere skade. En pasient bør konsultere en personlig trenetrener, lege eller fysioterapeut for informasjon om når og hvor mye du skal trene. Han bør spørre når du skal øke mengden trening eller om du vil legge til vekter over tid.