Hva er de vanligste årsakene til dårlig luktende vaginal utslipp?

Den vanligste årsaken til feilaktig luktende vaginal utslipp er infeksjon. For eksempel kan visse typer seksuelt overførbare sykdommer føre til utslipp som lukter dårlig, men noen kan ikke forårsake noen symptomer i det hele tatt. Interessant, en kvinne kan imidlertid ha en infeksjon som ikke er seksuelt overført, men forårsaker fortsatt en ubehagelig lukt. Dette kan forekomme, for eksempel når bakterier som er normalt tilstede i skjeden overgrover og forårsaker infeksjon. Noen ganger er den ubehagelige lukten til og med forårsaket av fremmedlegemer, for eksempel en tampong som har blitt liggende i skjeden altfor lenge.

De fleste kvinner har en liten naturlig lukt i det vaginale området som også kan strekke seg til deres utslipp. I de fleste tilfeller er imidlertid denne utslippet ikke ansett for dårlig lukt, det er vanligvis ganske mild i lukt. Hvis en kvinne har en dårlig luktende utslipp, kan det imidlertid være et tegn på en slags infeksjon. Noen av infeksjonene som er i stand til å forårsake feilaktig luktende utslipp, er seksuelt overførte, men mange er ikke.

En av de vanligste årsakene til stinkende vaginal utslipp er en infeksjon kalt trichomoniasis. Trichomoniasis er seksuelt overført og forårsaket av en parasitt. Utslippet som utvikler seg når en kvinne er infisert, er ofte gråaktig, gulaktig eller til og med grønn i fargen, og den har vanligvis en vass i konsistens. En kvinne kan også få kløe i området når hun har denne infeksjonen, så vel som smerte eller blødning under eller etter samleie. Smerte under urinering og hevelse i vaginalområdet kan også forekomme.

Bakteriell vaginose er en annen infeksjon som kan forårsake en hvitaktig eller gråaktig, stinkende utslipp. Denne infeksjonen utvikler seg når bakterier som er normalt tilstede i skjeden overgrover. Det spres ikke alltid gjennom seksuell aktivitet, da noen mennesker som ikke er seksuelt aktive, utvikler det. I tillegg til den plagsomme utladningen som er typisk for denne infeksjonen, kan en kvinne oppleve vaginal kløe, smerte eller brenning under urinering eller samleie, og unormal vaginal blødning når hun har denne infeksjonen.

Feil lukter vaginal utslipp kan også utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av fremmedlegeme i skjeden. For eksempel, hvis en kvinne glemmer at hun har på seg en tampong når perioden slutter, kan den forbli der ubemerket i en betydelig tidsperiode. Til slutt kan det føre til infeksjon, med slike symptomer som vaginal utslipp som lukter dårlig og er også brun eller svart.