Hva er guggulsterones?

Guggulsterones er et urte supplement laget av sap av Commiphora mukul treet, også kjent som Guggul treet. Guggul-treet ligger hovedsakelig i Pakistan, India og Bangladesh. Sapet er samlet fra treet og omgjort til en væske eller pulver ekstrakt. Det fremmes som å forbedre funksjonen av skjoldbruskkjertelen og redusere usunne kolesterolnivåer. Tillegget er primært anbefalt som vekttap behandling for personer med underpresterende tyroider.

Guggulsterones kommer vanligvis i en kapsel fylt med pulver. Lav styrke varianter av urt produserer et gult pulver, mens den høyere potensialet har et brunt pulver. Det lavere potensialet kan brukes til mindre formål, mens kroppsbyggere og idrettsutøvere er mer tilbøyelige til å bruke det mer potente varianten for å miste fett raskt for maksimal muskeldefinisjon. Tillegget tas ofte i mindre enn fire måneder, og anbefales vanligvis ikke for langtidsbruk.

Tilhengere av guggulsterones tror at supplementet aids i fett tap ved å stimulere tyroidene, kjertlene som hjelper til med metabolisering av fett. Hvis thyroider ikke fungerer riktig, kan folk være mer utsatt for fettlagring. Personer med rask metabolisme kan ikke ha nytte av tilskudd og kan potensielt miste muskelmasse i stedet for fett.

I tillegg til å bli betraktet som et vekttap hjelpemiddel, er disse kosttilskudd også fremmet som å forbedre kolesterolet. Sap ekstrakten er tenkt å senke nivåene av lav tetthet lipoprotein (LDL), det usunne kolesterolet som kan bygge opp i arteriene og føre til hjerteinfarkt eller slag. Tillegget kan også redusere nivåer av triglyserider, en type fett som kan akkumulere i blodet og forårsake kardiovaskulære sykdommer.

Advokater av tillegget tror også at det bidrar til å opprettholde sunne kolesterolnivåer i tillegg til å redusere det usunne variasjonen. Det antas å utløse Farnesoid X-reseptoren (FXR), en hormonreceptor som er ansvarlig for å omdanne kolesterol til galle. Ved hjelp av kolesterol utsöndring kan FXR bidra til å forhindre overskytende kolesterolnivåer fra å nå blodbanen.

Guggulsterones antas også å være et antiinflammatorisk middel. Tillegget blir ofte fremmet som et urtemiddel for leddgikt og tendinitt. Det antas også å ha en antibakteriell egenskap som kan bidra til å redusere akne.

Det er potensielle bivirkninger som har vist seg å forekomme med tillegget. Guggulsterones anbefales ikke til barn eller kvinner som er gravide eller ammer. Noen mennesker kan oppleve allergisk utslett eller magesmerter. Tillegget kan også samhandle med kolesterol medisiner og gjøre dem ineffektive.