Hva er metallproteser?

Metallproteser er vanligvis bare metallbaserte eller har metallrammer, og de falske tennene er laget av andre materialer. Disse rammene er vanligvis støpt av krom kobolt og kan ha en lengre levetid enn helt plastproteser. Bruken av disse protesene har blitt registrert som en av de eldste tannlegen, og Paul Revere, en sølvsmed fra Boston, pleide å lage proteser av hammered sølv i slutten av det 18. århundre. Metallbasert tannbehandling har utviklet seg siden da, og det er mange nye prosedyrer som inneholder metallrammer eller klemmer for proteser. Selv om metallproteser har mange fordeler, er disse tennene generelt mye dyrere enn proteser laget av mindre robuste materialer.

To av de vanligste formene av metallproteser er standard metallbaserte proteser og modifiserte metallbaserte proteser. Den primære forskjellen er at standard metallbaserte proteser bruker en spesiell klasse metall som har direkte kontakt med vev i munnen. Modifiserte metallbaserte proteser har en plastfôr som dekker metallet og må byttes periodisk. Tannleger diskuterer vanligvis fordelene og ulemperne ved hvert alternativ med pasienten og velger det beste settet basert på individuelle behov.

En av fordelene ved å ha metallproteser er stabiliteten som de tilveiebringer på grunn av metoden der de er festet til tennene ved hjelp av klemmer eller andre armaturer. Disse protesene er sterkere og tåler mer skade enn plastproteser. Vekten av disse protesene ligner på menneskelige tenner og kan gi naturlig komfort, så vel som mindre smerte på tannkjøttet, tungen og kinnene fordi rammen ikke inntrer på resten av pasientens munn. Tenner festet til en metall ramme er generelt av høyere kvalitet, som også kan øke prisen på disse falske tennene.

Avhengig av typen av metallproteser som en pasient har, kan det være vanskelig å omdanne protesene, men denne prosedyren er ikke et vanlig krav til metallbaserte rammer og gir bare en liten ulempe. På grunn av holdbarheten til metallrammen, er disse metallprotesene ofte foreslått for pasienter som lider av temporomandibulær leddsykdom (TMJ). TMJ er en lidelse som påvirker kjeveforbindelsen og kan forårsake feiljustering av tenner, kjevepopping, tannsliping, problemer med tygging og andre forskjellige tannproblemer, og pasienter som trenger proteser, trenger ofte et sterkt rammeverk for å tåle disse problemene.