Hva er penile papules?

Penile papules er godartet vekst som utvikler seg rundt corona av glans på penis. De er svært vanlige i befolkningen og en lignende tilstand kan utvikles hos kvinner, hvor papulene dukker opp på vulvaen. Også kjent som pearly penile papules, veksten er avrundet og kjøtt-farget til hvitaktig. Behandling er vanligvis ikke nødvendig, selv om enkelte pasienter kan forfølge behandling fordi de føler seg flau for papulene.

Noen mennesker feiler penile papiller for kjønnsvorter eller tror at vekstene er en type seksuelt overført infeksjon. Dette er ikke tilfelle, de kan oppstå hos personer som ikke er seksuelt aktive, og de er ikke knyttet til seksuelle aktiviteter. De vises i menn av alle raser og aldre og ser ut til å være litt mer vanlige hos menn som ikke er omskåret. Penile papules bør ikke forårsake smerte eller ubehag, selv om de ryddige rader med små vekst kan se ubehagelig ut.

En dermatolog kan bekrefte en diagnose, selv om mange praktiserende leger er i stand til å undersøke og diagnostisere denne tilstanden også. Behandlingsanbefaling er vanligvis å forlate veksten alene. Hvis en pasient ønsker å behandle dem, kan en hudlege fjerne pennepapulene i en ambulant prosedyre med laser eller annen teknologi. Pasienten vil oppleve ømhet og ømhet etter prosedyren, men skal gjøre en fullstendig gjenoppretting innen noen få dager.

Pasienter som velger å forlate sine penile papules som de er, vil kanskje varsle sine seksuelle partnere, fordi misforståelser om godartede hudforhold rundt kjønnsorganene kan føre til forvirring. De bør la partnerne vite at vekstene ikke er farlige, ikke kan overføres til andre mennesker, og er ikke et resultat av infeksjon med en seksuelt overførbar sykdom. Kvinner med papules på vulva vil kanskje gjøre tilsvarende forsikringer til sine partnere.

Av og til blir penile papules misdiagnosed som genitalvorter, vanligvis av en lege med begrenset erfaring. Testing kan brukes til å bekrefte eller eliminere en diagnose av vorter hvis det er spørsmål om diagnosen. Vanligvis er disse vekstene veldig enkle å gjenkjenne, da de har et karakteristisk fysisk utseende som er skilt fra kjønnsvorter, og har en tendens til å være mindre og mer pent organisert. I stedet for å være klynget og skumlet, er de ordnet i rader og har en tendens til å bli dannet i diskrete støt, og de er bare funnet på ett sted på penis, i stedet for å bli fordelt over kjønnsorganene.