Hva er de beste måtene å slutte å spytte opp slem?

Den primære måten å slutte å spytte opp slem er å kvitte seg med slim som forårsaker det. Å gjøre dette kan kreve forskjellige handlinger, da slimharmonisering kan skyldes forskjellige ting. Røykerne skal gi opp sigaretter, og de med en sykdom vil trenge å søke medisinsk hjelp for å lindre symptomene. De fleste slemmer er forårsaket av irritasjon i lungene eller halsen. Virus, bakterielle infeksjoner og allergener kan alle forårsake irritasjon.

Spyt opp slem er et symptom på en annen tilstand enn en tilstand i seg selv. En vanlig årsak er røyking. Innånding av røyk og andre kjemikalier som finnes i sigaretter og andre former for røyktobak, marihuana og andre stoffer fører til åreoppbygging og irritasjon i lungene. Som svar gir lungens vev slim eller slim for å kvitte seg med disse irriterende stoffene. Den eneste måten å redusere slimete produksjon i dette tilfellet er å slutte å røyke. Dette kan gjøres ved hjelp av nikotintilskudd, medisiner og andre naturlige metoder.

Sykdom kan også føre til at pasientene spytter opp slem. Disse forholdene kan inkludere forkjølelse, influensa, lungebetennelse og noen ganger allergier. Å redusere slim i disse tilfellene krever at sykdommen behandles vellykket. De fleste mindre virale forhold heler seg selv, selv om allergier kan kreve bruk av medisinering.

Inntil den underliggende årsaken er funnet og behandlet, kan pasientene påskynde prosessen med å spytte opp slem ved å ta medisiner for å løsne slim, innånding av damp og unngå mat som fører til overdreven slimproduksjon, som for eksempel melk. Når mucus blir hostet opp, bør den spyttes i en vask eller toalett og deretter rengjøres grundig. Slim kan være svært smittsom, og alle overflater som kommer i kontakt med det, bør desinfiseres.

Noen sykdommer som resulterer i å spytte opp slem kan være alvorlig og kreve innlegging av sykehus. Lungebetennelse er et eksempel. Denne tilstanden kan føre til åndedretthet og sepsis i alvorlige tilfeller og er spesielt farlig hos eldre og hos små barn. Slim må kanskje løsnes med reseptbelagte medisiner, og noen ganger brukes maskiner til å suge lungene mer grundig.

Overdreven slimproduksjon eller slim som er misfarget eller tynt med blod, skal alltid rapporteres til en medisinsk faglig. Mesteparten av tiden er det ikke alvorlig å spytte opp slem, men i noen tilfeller kan en underliggende tilstand være skylden. Forkjølelse eller influensa som varer lenger enn en uke eller to, bør også undersøkes grundigere.