Hva er de vanlige årsakene til pus på ansiktet?

Akne er den vanligste årsaken til pus i ansiktet, selv om andre forhold kan forårsake dette symptomet også. Rosacea, pustulær psoriasis og hudabsesser kan også føre til at pus smelter på ansiktet. Kok eller betennelse i hårsekkene kan noen ganger forårsake ansikts pus også. Støtene eller blærene som inneholder pus, bør ikke poppes eller sprekkes med mindre det er instruert av en lege. En hudlege er en lege som spesialiserer seg på diagnose og behandling av hudsykdommer og kan være mest kvalifisert til å håndtere problemer som forårsaker pus i ansiktet.

Pimples er vanlig blant de med akne, men disse kviser kan noen ganger bli fylt med pus. Mange mennesker instinktivt poper eller brister disse kviser i et forsøk på å tømme pus og redusere størrelsen på lesjonen. De fleste medisinske fagfolk anbefaler ikke denne praksisen fordi smittsomme materialer som finnes i pus kan spre seg og forårsake at flere lesjoner utvikles. Permanente arr kan også utvikle seg som et resultat av å pusse disse pusfylte kviser.

Rosacea er en type hudforstyrrelse som kan forårsake pus på ansiktet. Denne tilstanden innebærer vanligvis utslett på ansiktet, selv om støt som ligner akne også kan utvikle seg. Disse pumper kan inneholde pus, spesielt hvis uorden blir ubehandlet i lengre tid.

Hudabser kan oppstå som følge av bakteriell infeksjon, traumatisk skade eller irritasjon som involverer andre hudforstyrrelser, som eksem eller psoriasis. Det er vanligvis et åpent sår tilstede på huden som kan ose en klar væske blandet med pus. Den berørte lesjonen er vanligvis dekket med steril gassbind eller bandasjer til osmassen stopper for å forhindre spredning av smittsomme stoffer.

Koker er herdede knuter som kan utvikle seg på ansiktet eller andre områder av kroppen. Disse knutene er vanligvis fylt med materialer som bakterier, hvite blodlegemer og pus. Varme komprimerer kan hjelpe til med å behandle ubehag forbundet med koke og kan hjelpe lesjonen til naturlig brudd. Pus på ansiktet som følge av ruptured boil, må forsiktig tørkes bort før du behandler det berørte området med antibakteriell salve.

Follikulitt er et medisinsk begrep som brukes til å beskrive en betennelse som involverer hårsekkene. Denne betennelsen fører ofte til utvikling av en knute eller blister som kan fylles med pus. Varm komprimerer og antibiotisk salve brukes vanligvis til å behandle denne tilstanden, men noen spesielle bekymringer bør rapporteres til en lege for videre evaluering.