Hva er kjærlighetshåndtak?

Gravity og tid er ikke nødvendigvis våre venner, spesielt når det gjelder et sunt kroppsbilde. Når et lag av subkutant fett dannes over det nedre abdominale og mageområdet, er resultatet en stort sett ubehagelig rulle av huden kjent som kjærlighetshåndtak, muffin topper eller til og med Dunlaps sykdom, en tilstand som dannes når bukfett “ferdig runder” over en persons talje .

Kjærlighetshåndtak har blitt beskrevet i populær litteratur siden 1960-tallet, og har vært et begrep som tradisjonelt er brukt på klaffene av overflødig abdominal hud og fett som har en tendens til å indikere et dårlig kosthold eller mangel på mosjon. Ulike trenings- og diettplaner fra 1970-tallet og 1980-tallet lovet å bli kvitt de uønskede funksjonene, først og fremst gjennom mageforsterkende øvelser som rettet mot side eller skrå muskelgrupper. Tradisjonelle sit-ups eller crunches kan adressere overordnet abdominal fett, men spesifikke vridninger eller side til side øvelser ble antatt å stramme obliques og derfor redusere utseendet av kjærlighetshåndtak.

Ytterligere undersøkelser av dette fenomenet viste imidlertid at mest målrettede mageøvelser hadde liten, faktisk effekt på ekstra fett og hud selv. Musklene under fettavsetningene kan bli sterkere, men rullene i hud og subkutan fett krymper ikke nødvendigvis som et direkte resultat av målrettet trening. En total endring i kosthold ledsaget av økning i generell aerob trening og kondisjonering hadde faktisk mer effekt på bukområdet.

Noen kilder antyder uttrykket kjærlighetshåndtak refererer til de myke og imøtekommende områdene av en romantisk partners mageområde som er tilgjengelig under en klem eller omfavnelse. Andre antyder at disse fettavsetningene gir en partner med ekstra trekk eller støtte under elskov. Andre vilkår som ekstra dekk, mellomstore spred eller muffin topp beskriver også overløpet av abdominal kjøtt som en persons kroppsform endrer seg over tid.

Det er noen som omfavner disse endringene og aksepterer kjærlighetshåndtakene, potbelliene eller kalkunvingene som uunngåelige tegn på aldring. Andre ser dannelsen av disse fettavsetningene som et våkneoppkald for å starte et mer aggressivt treningsprogram eller en strengere diettplan. I virkeligheten er reduksjonen av denne tilstanden i beste fall en sakte prosess, avhengig av en reduksjon i total fettinntak enn noe treningsprogram på markedet.

Noen studier tyder på at det å bære et ekstra dekk eller overdreven fettinntak kan doble en persons risiko for tidlig død enten ved hjerte-og karsykdommer eller komplikasjoner fra vektrelaterte sykdommer som type 2 diabetes. Menn og kvinner over 40 år bør konsultere sine personlige leger for å bestemme et sikkert kosthold og treningsplan for å redusere abdominalfett og forbedre sjansene for å unngå langsiktige medisinske komplikasjoner som utløses av overflødig kroppsvekt.