Hva er noen utviklingsproblemer barn kan ha?

Selv om diagnosen av utviklingsproblemer hos et barn kan være ødeleggende, er det ganske uvanlig. I en rapport fra 1994 som ble utgitt av det amerikanske folkeavgiftsbyråets National Health Interview Survey (NHIS), i aldersgruppen barn under fem år, har bare 3,4% av barna utviklingsproblemer. Et barn med utviklingsproblem eller lidelse har en betydelig forsinkelse fysisk, kognitivt eller mentalt. Dette kan oppstå i et hvilket som helst antall symptomer, inkludert problemer med å gå, forstå og bruke språk, følge instruksjon, spise og så videre. Det er viktig å merke seg at hvis barnet lider av vanskeligheter knyttet til syn, taleforstyrrelse eller hørsel, er han eller hun ikke nødvendigvis utviklet forsinket.

Selv om det er en allment akseptert tidslinje for utvikling, kan det betraktes som “normalt”. Språkutvikling og vandring kan variere drastisk mellom barn og anses fortsatt som normalt. Noen barn blir født for tidlig og trenger ekstra tid til å hente barn i egen alder.

Utvikling kan påvirkes av mange ting. Hvis et barn har et fysisk funksjonshemning, kan han eller hun ikke utvikle seg langs en vanlig tidslinje. For eksempel, hvis han eller hun har spina bifida, går det kanskje ikke så lett eller i det hele tatt.

Mange barn legger visse ferdigheter på vent mens de utvikler andre, som det er tilfelle med et barn som har til hensikt å krype, men forsømmer å jobbe med fine motoriske ferdigheter i kort tid. Noen barn kan rett og slett ikke være interessert i å nå en milepæl for øyeblikket, og foreldrene kan bli bekymret for at de ikke utvikler seg “normalt.” Tale kan tilsynelatende bli forsinket på grunn av et udiagnostisert problem som for eksempel nedsatt hørsel.

Et av de primære problemene det medisinske feltet har fokusert mye på, er en gruppe som kalles gjennomgripende utviklingsforstyrrelser (PDD). Disse inkluderer et bredt spekter av sosiale og kommunikasjonsforstyrrelser, som for eksempel autistiske spektrumforstyrrelser. En autistisk spektrumforstyrrelse er en nevrobiologisk tilstand der kommunikasjon og sosiale ferdigheter forsinkes. Dette spekteret av utviklingsforstyrrelser inkluderer Aspergers syndrom. Andre lidelser karakterisert som PDD inkluderer barndoms-desintegrerende lidelser og PDD-ikke noe annet spesifisert (PDD-NOS).

Andre utviklingsproblemer som kan forårsake utviklingsforsinkelser inkluderer ADHD, Tourettes syndrom, cerebral parese, Obsessive Compulsive Disorder (OCD), bedwetting og generelle læringsforstyrrelser som dysleksi. Leger kan ikke alltid diagnostisere hvorfor et barn opplever utviklingsproblemer. Det kan være et resultat av et problem i hjernen som stammer fra en biologisk eller nevrologisk defekt. Andre årsaker til utviklingsforstyrrelser kan være genetiske eller miljømessige. Hvis du eller legen din mistenker utviklingsforstyrrelser, bestiller han eller hun en involvert utviklingsmessig vurdering av barnets språklige, mentale, sosiale, fysiske og følelsesmessige evner for å avgjøre problemet og bestemme seg for et behandlingsforløp.