Hva er progesteron krem ​​bivirkninger?

Progesteronkrem er ofte foreskrevet for kvinner som går gjennom overgangsalder, på grunn av sin evne til å etterligne mange av hormonene som er tapt i denne tidsperioden. Selv om progesteronkrem kan være svært effektiv, kan det også ha mange bivirkninger. Noen av de vanligste eksemplene på progesteronkrem bivirkninger inkluderer søvnighet, overbelastning av progesteron og binyrebarkfunksjon. Disse problemene bør løses så snart som mulig for å unngå langvarig skade.

En av de vanligste progesteronkrem-bivirkningene er søvnighet. Vanligvis oppstår de store mengdene søvnighet som er forbundet med progesteronbruk som følge av overkreming av krem, i motsetning til at den bygger opp i systemet til personen som bruker den. Av denne grunn er personer som er foreskrevet progesteronkrem, vanligvis utstyrt med en detaljert forklaring av søknadsmetodene for å forhindre overdreven bruk. De som har blitt foreskrevet progesteronkrem og opplever plutselige økt søvnighet, bør snakke med helsepersonell så snart som mulig.

En annen vanlig progesteronkrem bivirkning er forbundet med en progesteron overbelastning. Vanligvis, kvinner som begynner å bruke progesteron kremer gjør det på grunn av en reduksjon i kroppens produksjon av progesteron. Dette fører vanligvis til symptomer som tretthet, ømme bryster, oppblåsthet, vaginal tørrhet og humørsvingninger. Mange kvinner som begynner å bruke progesteronkrem tror imidlertid at hvis noen progesteron er bra, må mye bli enda bedre. Selv om denne troen kan virke som en god ide, kan det i realiteten føre til overdreven nivå av progesteron.

Overraskende nok er symptomene på høy progesteron nesten identiske med de som har lav progesteron. På grunn av dette kan kvinner med høyt progesteron bruke enda mer krem ​​og forverre problemet ytterligere. Den eneste måten for pasienter som bruker progesteronkrem å vite om kremet fungerer, er å kontrollere hormonnivået. Vanligvis vil de fleste pasienter som får behandling for lave progesteronnivåer, få dette hormonnivået overvåket på en veldig jevnlig basis.

Binyreproblemer er også vanlige progesteronkrem bivirkninger. Binyrene er plassert litt over nyrene, og er ansvarlige for å produsere hormonene som signaliserer “fly eller kamp” -svar. For mye progesteron kan forstyrre evnen til disse hormonene til å gjøre jobben sin riktig. Dette kan føre til ytterligere følelser av tretthet, svakhet og generell ulempe, og bør behandles så snart som mulig.