Hva er super bakterier?

Super bakterier, også referert til som superbugs, er bakterier som har blitt resistente mot de fleste antibiotika. Når legene foreskriver de typiske antibiotika for å bekjempe en infeksjon forårsaket av superbakterier, svikter antibiotika vanligvis ikke å utrydde bakteriene. I stedet kan bakterier faktisk trives til tross for medisinen, noen ganger til og med å drepe pasienten. For å bekjempe resistente bakterier, gjør leger ofte til enda sterkere antibiotika, men det ser ut til at noen bakterier utvikler evnen til å trives til tross for de tøffeste antibiotika-behandlingene.

Tidligere ville en lege foreskrive antibiotika for å behandle en bakteriell infeksjon, og med tiden ville personen bli bedre. I dag, det kan fortsatt skje i de fleste tilfeller, men forskere har blitt bekymret for at antibiotika blir misbrukt, en situasjon som er involvert i utviklingen av superbakterier. For eksempel kan denne typen misbruk forekomme når en person har en infeksjon som ser ut til å være bakteriell, men hans lege utfører ikke diagnostisk testing for å være sikker på at infeksjonen er bakteriell. Han kan da foreskrive et antibiotika som pasienten ikke egentlig trenger.

I noen tilfeller kan foreldre be om antibiotika som deres barn ikke virkelig trenger, og deres leger kan føle seg presset til å gi dem. For eksempel kan et barn ha en øvre luftveisinfeksjon som virker lik en forkjølelse, men har lingered så lenge at foreldrene føler at det må være noe alvorlig. De kan ringe til legen sin, lei av å vente på at infeksjonen skal løse seg selv, og insistere på et antibiotika. Hvis legen foreskriver en uten å være helt sikker på at tilstanden skyldes bakterier, kan han skape en optimal situasjon for utvikling av superbakterier.

Noen ganger begynner folk å ta antibiotika de trenger, men slutte å ta dem så fort de føler seg bedre, selv om de ikke har fullført kurset, foreskrevet legene for dem. Dette er et problem fordi det kan tillate at bakterier overlever den delen av behandlingen pasienten har fullført. Da kan bakteriene reprodusere, sykle personen igjen og muligens skape bakterier som er resistente mot det antibiotikumet.

Noen tror at antibakterielle såper og rensevæsker også er skyld i utviklingen av narkotika-resistente bakterier. Mange kjøper disse produktene fordi de tror de kan bidra til å forhindre bakterielle infeksjoner. I stedet tror noen eksperter at de faktisk kan øke bakterielle infeksjonshastigheter. Faktisk anbefaler noen å unngå produkter som er merket som i stand til å drepe 99 prosent av bakterier og bakterier.